Fejzić kritikuje vlast u Bijelom Polju: Mahalska džamija nije dovoljna za sve vjernike

Ni prošla lokalna vlast na čelu sa Tarzanom Miloševićem apsolutno ništa nije uradila po tom pitanju, podsjeća Fejzić
120 pregleda 0 komentar(a)
Rifat Fejzić, Foto: Beća Čoković
Rifat Fejzić, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 17.08.2011. 12:15h

Reis islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić kritikovao je lokalnu vlast u Bijelom Polju da ništa nije uradila kako bi se omogućila izgradnja još jednog vjerskog objekta za pripadnike te konfesije. Fejzić je podsjetio da je u Bijelom Polju bilo dosta džamija koje su porušili komunisti.

On je na svečanosti povodom "Dana Bedra" koju je organizovao Odbor islamske zajednice Bijelog Polja u punoj velikoj sali Centra za kulturu rekao da u tom gradu postoji jedna mahalska džamija koja ne može da zadovolji potrebe vjernika.

"Godinama postoji zahtjev za izgradnju još jednog vjerskog objekta u Bijelom Polju i prošla lokalna vlast na čelu sa Tarzanom Miloševićem apsolutno ništa nije uradila po tom pitanju. To su sve bili "jalovi sastanci" i vrijeme je da se lokalna vlast pokaže na djelu i riješi taj problem. Dolazak na hatare i dženaze (sahrane) nije dovoljno da bi neko bio dobar", kazao je Fejzić, dodajući da od novog gradonačelnika Aleksandra Žurića očekuje više razumijevanja.

Enis Burdžović, glavni imam Odbora islamske zajednice za Bijelo Polje, rekao je da su "Dani Bedra" svečanost kojoj je prethodio veliki događaj, prvi trijumf muslimana nad monogobožnicima Meke.

"Ta pobjeda je bila značajna jer su muslimani bili mala skupina, a mnogobožnici mnogo veći. Poruka je da brojnost ne igra ulogu kod onih koji vjeruju i kod onih koji se u boga uzdaju i traže u njemu oslonca", kazao je ef.Burdžović.

Svaki musliman, po njegovim riječima, ima svoj bedr koji je ujedno i pokušaj "da se čovjek bori sa zlom i zlim prohtjevima svoje duše“.

Događaj se desio 17. ramazana druge godine po Bibliji odnosno preseljenja iz Meke u Medinu, a Bedr je visoravan između njih.

Osim reisa Fejzića, gosti svečanosti bili su profesor Rejhan Hot i hor Mehmed Fatih medrese.

Bonus video: