Fejzić: Spomen obilježje na Pobrežju uvreda je za žrtve Srebrenice

"Nikako nije isto stradanje srebreničkih muslimana i stradanja nekog vikend ratnika koji je išao da ubija te ljude” rekao je poglavar Islamske zajednice
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.07.2011. 19:27h

Poglavar Islamske zajednice reis Rifat Fejzić ocijenio je da podizanje spomen-obilježja svim žrtvama rata na prostorima bivše Jugoslavije od 1991. do 2001. na Pobrežju u Podgorici, predstavlja uvredu za Srebrenicu.

Obrazlažući takav stav, on je kazao da nije u redu da se srebreničke žrtve izjednačavaju sa stradanjima “nekih vikend ratnika”.

“To je spomen-obilježje svim stradalima od 1991. do 2001. na prostoru bivše Jugoslavije. Nikako nije isto stradanje srebreničkih muslimana i stradanja nekog vikend ratnika koji je išao da ubija te ljude”, kazao je Fejzić.

U intervjuu “Vijestima”, Fejzić je rekao kako vjerska organizacija na čijem je čelu nema dobru saradnju sa Srpskom pravoslavnom crkvom, jer njeni poglavari i dvadeset godina nakon genocida glorifikuju ratne zločince.

“Ako imate nekoga ko je danas spreman da kaže za jednog ratnog zločinca da je njegov prijatelj i da mu je nudio utočište, da ga osjeća nekim velikim sinom, ja sa druge strane kao čovjek koji pripada narodu nad kojim je taj čovjek učinio genocid, teško mogu da govorim o bliskoj i iskrenoj saradnji”, istakao je Fejzić, aludirajući na riječi mitropolita SPC u Crnoj Gori Amfilohija.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: