Fekalije već 15 dana direktno otiču u Moraču

Fekalije se juče izlile i kod Vezirovog mosta
82 pregleda 9 komentar(a)
Fekalije, Morača, Foto: Luka Zeković
Fekalije, Morača, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.10.2015. 18:37h

Na lijevoj obali Morače, pored Krivog mosta, iz interventnog ispusta već više od 15 dana teku otpadne vode direktno u Moraču, a stanovnici okolnih zgrada žale se na neprijatne mirise.

S obzirom na to da su i ranije imali slične probleme, prije nekoliko dana pisali su gradonačelniku Slavoljubu Stijepoviću kako bi riješili ovaj problem, kazala je Tamara Mašković.

Mašković, službenica obližnjeg kafića „Amfora“, pokrenula je i akciju prikupljanja potpisa. Prema njenim riječima, stanovnici okolnih zgrada, iako imaju najizraženiji problem, teško se odlučuju da potpišu peticiju.

„Tridesetak firmi koje posluju u blizini su potpisale peticiju, koju ćemo po završetku skupljanja potpisa uputiti gradonačelniku“, rekla je Mašković.

Službenik u obližnjoj firmi Šefket Haverić, kazao je da se problem neprijatnih mirisa naročito intenzivirao u posljednjih deset dana, dok je ranije jednom nedjeljno, u večernjim satima, ispuštana tečnost iz kanalizacije na obali Morače.

Zamjenik izvršnog direktora preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Filip Makrid, rekao je do ispuštanja otpadnih voda došlo najvjerovatnije zbog kvara na jednom od četiri zatvarača na interventnom ispustu.

„S obzirom na to da je kanalizaciona mreža stara, mora doći do oštećenja. Ekipa je na terenu i nadam se da će kvar biti saniran do kraja dana“, rekao je Makrid. Na pitanje „Vijesti“ kako kvar ovog obima nije ranije uočen, Makrid je istakao da se radi o velikoj kanalizacionoj mreži i apelovao na građane da sve nepravilnosti prijave “Vodovodu”, kako bi se što brže intervenisalo.

Zbog kvara na mreži kod Vezirovog mosta je od juče i na tom području došlo do izlivanja fekalne kanalizacije direktno u rijeku.

Bonus video: