Fešta od ribe i vina u Šušanju okupila više hiljada posjetilaca

Poseban ton večeri davale su i djevojke u šušanjskim nošnjama pored štandova
2653 pregleda 1 komentar(a)
Sa Šušanjske večeri, Foto: Adnan Doa Alomerović i Dejan Senić
Sa Šušanjske večeri, Foto: Adnan Doa Alomerović i Dejan Senić

Šušanjsko veče, fešta od ribe i vina, okupila je sinoć na šetalištu pored plaže Žukotrlica više hiljada posjetilaca koji su uz muziku i domaće specijalitete uživali do kasno u noć.

U organizaciji MZ Šušanj, Opštine Bar i TO Bar, ovo je bila ubjedljivo najposjećenija ovogodišnja barska fešta sa koje su gosti, ističu zadovoljni organizatori, ponijeli sjajne utiske.

"Bilo je najmanje dva puta više posjetilaca nego prošle godine, čitavo šetalište je bilo zakrčeno, čuli smo samo komplimente što nam je izuzetno drago jer želimo da se ova manifestacija ustali, i zato smo se ovog puta dobro pripremili. Imali smo ukupno 38 štandova sa barskim specijalitetima i suvenirima, a na tri posebna „šušanjska“ štanda gratis smo podijelili 80 kila štufade , 170 litara bijelog vinai 300 kila plave ribe. Takođe besplatno smo podijelili i lokalne specijalitete- šušanjske lokume, tespište, tulumbastije i prijesnac", rekao je “Vijestima“ predsjednik Organizacionog odbora Pešo Glavanović, koji je sa Rajkom Milićem podnio najveći teret u pripremi i realizaciji fešte.

Poseban ton večeri davale su i djevojke u šušanjskim nošnjama pored štandova.

"Ovaj kraj baštini bogatu tradiciju, i Opština Bar će nastaviti da pomaže ovakve manifestacije čiji je cilj da se gosti koji borave u našem gradu upoznaju sa specifičnostima Bara", rekao je pored ostalog predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, otvarajući manifestaciju .

Nakon njegovih riječi, uslijedio je veliki vatromet. U programu su potom nastupili klapa KUD Jedinstvo, Padrino bend i pjevačica Ana Bekuta.

Bonus video: