Festival kraft piva postaje tradicija

Posjetioci su uživali u neraskidivom spoju kraft piva i kobasice
2997 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Screenshot
Ilustracija, Foto: Screenshot

U subotu, u nikšićkom hotelu "Onogošt" održan je II festival kraft piva u organizaciji Udruženja kraft pivara Crne Gore.

Da ovaj festival postaje tradiciji nabolje pokazuje činjenica što se, odmah nakon održavanja II festivala kraft piva u Crnoj Gori, već sada planira naredni.

U Nikšiću su se i ovoga puta okupili brojni proizvođaći zanatskog piva u Crnoj Gori, koji su mnogobrojnim posjetiocima pružili priliku da uživaju u bogatom ukusu raznovrsnih kraft piva i otkriju svoj omiljeni.

Srđan Jovović ispred Udruženja kraft pivara Crne Gore kaže da je ovo jedinstvena prilika za proizvođače da predstave svoj proizvod, a za posjetioce da konzumiraju piva, otkriju svoj omiljeni ukus ali i saznaju nešto o načinu proizvodnje krafta.

Naglašava da će nastaviti sa organizacijom ovakvih događaja širom Crne Gore, a posebno se zahvaljuje Ministarstvu održivog razvoja i turizma i Ministarstvu poljoprivrede koji su, kako kaže, prepoznali male pivare i dali im podršku da pokrenu ovu priču.

A po čemu su posebna piva proizvođača koji su izlagali na festivalu pogledajte u videu:

Uz dobro pivo ide i dobra hrana i zabava. Posjetioci su uživali u neraskidivom spoju kraft piva i kobasice, a za zabavni dio programa pobrinuli su se Ivana i Rock trio baned kao i Dedduh Selektuh.