Festival "Limsko srce" u Beranama: Organizovan maskenbal, djeca uživala u koncertu Šante Pante

Žiri je dodijelio nagradu za najkreativniji kostim Luki Jovanoviću, učeniku OŠ "Vukašin Radunović", drugo mjesto osvojila je Milica Raković iz OŠ "Lubnice", dok je treće mjesto pripalo Milisavu Šćekiću učeniku OŠ "Vladislav – Rajko Korać" iz Štitara
391 pregleda 0 komentar(a)
Festival Limsko srce, Foto: Tufik Softić
Festival Limsko srce, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 16.10.2017. 20:35h

Četvrti međunarodni festival pjevača, glumaca i zabavljača za djecu "Limsko srce", otvoren je danas u glavnoj gradskoj ulici u Beranama.

Festival je otvorio sekretar Sekretarijata za sport, kulturu, mlade i saradnju sa NVO, Zoran Jojić, koji je istakao da je ovo samo jedna u nizu kulturnih i sportskih manifestacija koju je Opština organizovala za najmlađe sugrađane.

U okviru otvaranja festivala organizovano je takmičenje za najbolju masku, a djeca su mogla da uživaju u koncertu Šante Pante.

Žiri je dodijelio nagradu za najkreativniji kostim Luki Jovanoviću, učeniku OŠ "Vukašin Radunović", drugo mjesto osvojila je Milica Raković iz OŠ "Lubnice", dok je treće mjesto pripalo Milisavu Šćekiću učeniku OŠ "Vladislav – Rajko Korać" iz Štitara.

Za najsimpatičniju ekipu proglašeni su učenici OŠ "Vuk Karadzić".

Maska Nikoline Barjaktarović iz OŠ "Radomir Mitrović", odabrana je za najmaštovitiju, dok je maska Bambija, Nore Obradović, dobila nagradu za originalnost.

Za kreativnost je nagrađen Mihailo Babović iz Dnevnog centra za djecu i mlade sa teškoćama u razvoju.

Zahvalnica za doprinos maskenbalu pripala je Dnevnom centru, dok je Dječiji vrtić "Radmila Nedić" dobilo nagradu za kolektivnu masku "Šantavi karneval".

Animatorka kulturnih programa u Centru za kulturu, Gorica Ćulafić, kazala je da će tokom četiri dana djeca moći da uživaju u predstavama pozorišta iz Kotora , Trstenika, Mostara, Beograda , Petrovca na Mlavi i Berana.

Prva predstava za djecu u okviru festivala izvedena danas u Sali Centra za kulturu. Riječ je o komadu „Kapetan Džon Piplfoks“, pozorišta Bata Bulić iz Petrovca na Mlavi.

Organizator IV Međunarodnog festivala pjevača, glumaca i zabavljača za djecu „Limsko srce“, koji traje do 19. Okotobra je Centar za kulturu, a pokrovitelj Opština Berane.

Bonus video: