Festival UBRZAJ 2017 - šest premijera u Podgorici i Beranama

Od 17:00 slijedi projekcija filma “Amok”, reditelja i scenariste Vardana Torzije, surova i bolna priča o tinejdžerima iz doma za nezbrinutu djecu
57 pregleda 0 komentar(a)
Film Starateljstvo
Film Starateljstvo
Ažurirano: 11.12.2017. 15:14h

Drugog dana Festivala filma o ljudskim pravima UBRZAJ, podgorička publika će premijerno gledati četiri filma u sali Dodest, u KIC “Budo Tomović”. Film “Mathias”, mlade austrijske rediteljke, koji je na repertoaru u 16:15, prati priču transrodnog muškarca i izazova nastalih nakon promjene rodnog identiteta. Od 17:00 slijedi projekcija filma “Amok”, reditelja i scenariste Vardana Torzije, surova i bolna priča o tinejdžerima iz doma za nezbrinutu djecu. U 19:15 biće prikazan film ”Starateljstvo” reditelja Xaviera Legranda, dobitnik Srebnog lava na prestižnom festivalu u Veneciji, a od 21:00 na repertoaru je dokumentarac ”Karl Marx City” u kojem rediteljka filma, Petra Epperlein, istražuje Štazi prošlost svoga oca.

Prvi dan ovogodišnjeg UBRZAJ 2017 u Beranama počinje u 12:00 projekcijom filma “Mathias” u gimnaziji ”Panto Mališić”. U Centru za kulturu od 18:00, nakon svečanog otvaranja, beranska publika imaće priliku da vidi ”Život kao crtani film”, američkog reditelja Rogera Rossa Williamsa, film o autističnom dječaku koji se izražava kroz naučene replike i situacije iz omiljenih crtanih filmova, a od 20:00 italijanski film ”Poljubac”, reditelja Ivana Cotronea, priču o adolescenciji i potrazi za srećom.

Više informacija na www.ubrzaj.me

#ubrzaj2017

Bonus video: