Film o problemu mještana Beransela trijumfovao u Švedskoj

Autor dokumentarnog filma "Između rijeke i ljudi" Mladen Ivanović se zahvalio svima koji su učestvovli u stvaranju ovog filma
114 pregleda 0 komentar(a)
Mladen Ivanović, Foto: Facebook.com
Mladen Ivanović, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 22.12.2015. 13:52h

Crnogorski dokumentarni film "Između rijeke i ljudi", koji se bavi problemom mještana Beransela, pobjednik je u kategoriji najbolji debitantski film na Festivalu novog balkanskog Filma u Stokholmu.

Autor dokumentarnog filma "Između rijeke i ljudi" Mladen Ivanović se zahvalio svima koji su učestvovli u stvaranju ovog filma.

Ivanović je ranije kazao kako smatra da su građanske pobjede moguće u crnogorskom društvu.

"To dokazuje građanska bitka iz Beransela, pa bi trebalo da se svi ujedinimo pod jednim neobojanim barjakom. Evo, već sjutra postoji mogućnost za to. Pljevlja su najzagađeniji grad Evrope u jedinoj ekološkoj zemlji na svijetu. Pljevljaci treba da izađu na ulice, a ostali će ih pratiti. Ukoliko svi damo svoj doprinos, ma koliki on bio, promjene će biti neodložne", rekao je on.

U selekciji su se našli filmovi iz Indije, Japana, Danske, Švedske, Italije, arapskih zemalja, Hrvatske, Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Osim Ivanovićevog, među filmovima sa Balkana će biti prikazani i "Dnevnik ratnog hirurga" Siniše Grabeža, "Djeca" Denisa Bojića, "Suvenir" Milovana Pandurovića iz Republike Srpske, BiH, "Naslovnica" Silvane Menđušić iz Hrvatske, "Baron Vrangel" Boška Milosavljevića, kratki film "Dok su oni leteli na mesec", Boriše Simovića iz Srbije, kao i "Biserna obala", Dušana Kasalice iz Crne Gore.

Bonus video: