Firme “Eventus” i “Goranović” u zakup dobili poslovne prostore u Domu revolucije

“Ovo će biti veliki korak za sve, mene kao privatnika, moju firmu, kao i za Opštinu i sve građane Nikšića. U prizemlju planiramo ugostiteljski objekat, dok će na prvom spratu biti lanac sportske opreme Inter sport”, kazao je Papović
2607 pregleda 0 komentar(a)
Prostor koji je izdat, Foto: Svetlana Mandić
Prostor koji je izdat, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 20.09.2019. 19:00h

Firma “Eventus”, u vlasništvu Nikšićanina Vojina Papovića, dobila je u zakup poslovni prostor u Domu revolucije, u Nikšiću, koji se nalazi preko puta hotela “Onogošt”, dok je na javnom nadmetanju za drugi poslovni prostor, preko puta “Vračara” pobijedila kompanija Mesna industrija (MI) “Goranović”, vlasništvo Đorđija Goranovića.

Za manji poslovni prostor, ukupne površine 827 metara kvadratnih, prijavila se i firma “Ravno” iz Plužina, Zorana Doderovića, ali kako se niko nije pojavio na javnom nadmetanju, pomenuti prostor je dat u zakup “Eventus”-u, firmi koja se bavi tehničkim pregledom i registracijom vozila i koja će sada proširiti djelatnost i na ugostiteljstvo. Cijena zakupnine pomenutog prostora je 1.21 euro po metru kvadratnom sa uračunatim PDV-om, tako da će Opština od njega mjesečno rentirati 1.000,67 eura.

“Ovo će biti veliki korak za sve, mene kao privatnika, moju firmu, kao i za Opštinu i sve građane Nikšića. U prizemlju planiramo ugostiteljski objekat, dok će na prvom spratu biti lanac sportske opreme Inter sport”, kazao je Papović.

Poslovni prostor na prizemlju je površine 249 m2 , dok je površina poslovnog prostora na prvom spratu 578 m2.

Za veći poslovni prostor, površine 1.823 metra kvadratna, pored ”Goranovića” javila se i firma “Citus”, Vladimira Jokovića i nakon licitacije od početne cijene 0,97 eura/m2, stiglo se do cijene od 3,56 eura/m2, sa uračunatim PDV-om, pa će Goranović, na ime zakupnine, Opštini mjesečno morati da plati 6.489,88 eura.

“Drago mi je što smo uspjeli da dobijemo u zakup pomenuti prostor, mada ne po maloj cijeni, ali tako je kada su u pitanju javne aukcije. Mi ćemo u dijelu tih prostora opremiti maloprodajni objekat usko specijalizovan jer želimo da na tako jednoj prestižnoj lokaciji, u jednom veoma dobro opremljenom prosturu, građanima ponudimo naše proizvode”, kszao je Goranović.

I u drugom dijelu, prema riječima Goranovića. nalaziće se trgovinsko-ugostiteljski objekat, mada nije precizirao šta konkretno.

Poslovni prostor, koji su Granovići dobili u zakup, sastoji se od poslovnog prostora na prizemlju, površine 927 m2, i poslovnog prostora na prvom spratu, površine 896 m2.

Nakon potpisivanja ugovora, slijedi izrada glavnog projekta. Poslovni prostori se daju u zakup na period od 30 godina, a budući zakupci su obavezni da organizuju i izvedu sve neophodne radove, u cilju stavljanja u funkciju pomenutih poslovnih prostora, u skladu sa idejnim projektima na koje je data prethodna saglasnost organa lokalne uprave nadležnog za poslove glavnog gradskog arhitekte.

“Licitacija je pokazala da je naš koncept da se Dom revolucije u segmentima aktivira, kroz učešće zainteresovanih pravnih i fizičkih lica, ispravan. Za devet mjeseci Dom revolucije će u najvećem dijelu uz ‘Njegoševu ulicu’ biti u funkciju. To je nešto što nam je bio cilj”, kazao je Nebojša Adžić, glavni arhitekta.

Ostaje, kako je kazao, dio koji je bio namijenjen za kongresnu dvoranu.

“Kada se ova dva dijela aktiviraju, zajedno sa fitness centrom čije otvaranje se očekuje za dvije sedmice, očekujemo da će interesovanje biti i za ostali dio Doma revolucije. Sve ovo je pokazalo da smo uspjeli da Dom revolucije pretvorimo u biznis potencijal. Ovih dana raspisaćemo i tender za uređenje parking prostora između ove dvije zone, sa 90 parking mjesta. Za godinu će Dom revolucije biti pun korisnika i to će biti prostor okupljanja”, istakao je Adžić.

Prošle godine u oktobru kompanija “Knjaz” je na tenderu dobila u zakup prostor površine 1.572 kvadrata, po cijeni od 0,92 eura/m2 (mjesečni zakup 1.446,24 eura) i narednog mjeseca će u saradnji sa “City fitness”-om, otvoriti savremeni sportsko- rekreativni centar.

Bonus video: