Firme iz Danilovgrada i Tivta nabavljaju mašine za VCG

Osim za potrebe Vojske, Inženjerijska četa VCG često izvodi i građevinske radove za potrebe lokalnih uprava
96 pregleda 1 komentar(a)
VCG, Foto: Siniša Luković
VCG, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 04.01.2018. 19:26h

Kompanije Ben-Kov iz Tivta i firma Tekhnoxgroup Crna Gora iz Danilovgrada nabaviće mašine i opremu vrijednu više od pola miliona eura za Inženjersku četu Vojske Crne Gore. Njihove ponude su najbliža uslovima traženim tenderom, koji je ranije raspisalo Ministarstvo odbrane. Jedinica stacionirana u kasarni „Milovan Šaranović“ u Danilovgradu dobiće dva nova teška kamiona kipera nosivosti 18 tona i jedan manji kiper nosivosti sedam tona.

Kupuje se i jedna građevinska mašina - hidraulični bager gusjeničar od 25 tona, kao i građevinska mašina - vibracioni valjak od 13 tona. Ben-Kov će prema odluci tenderske komisije, VCG isporučiti dva teška kipera marke „Iveco trakker AD 380T41“, i jedan kamion marke „Iveco Eurocargo ML180E25“, ukupne vrijednosti 275.310 eura. Tekhnoxgroup će Inženjersijskoj četi isporučiti dvije teške građevinske mašine renomiranog američkog proizvođača „Caterpillar“, ukupne vrijednosti 264.999 eura. Inače, oprema Inženjerijske čete već je lani obnovljena nabavkom jednog novog grejdera i lake građevinske mašine, tzv. kombinirke.

Osim za potrebe Vojske, Inženjerijska četa VCG često izvodi i građevinske radove za potrebe lokalnih uprava, a ta jedinica je nerijetko prva i kada je u pitanju reagovanje u vanrednim situacijama-poplavama i nevremenu.

Bonus video: