FK Mogren odustao od posla sa kiparskom kompanijom

Parcele na Lugovima su već punih 10 godina predmet restitucije i bivši vlasnici su u nekoliko navrata javno protestovali, čak i blokirali izgradnju pojedinih objekata
185 pregleda 0 komentar(a)
stadion Mogrena, Foto: Arhiva "Vijesti"
stadion Mogrena, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.03.2012. 23:23h

Fudbalski klub "Mogren" raskinuo je ugovor sa kiparskim kompanijama “Amsone enterprises Montenegro” i “Nova star CG”, sa kojima je ušao u zajednički biznis i time, nakon pune četiri godine, stavio tačku na projekat izgradnje luksuznog stambenog kompleksa na lokalitetu Lugovi, gdje se nalazi fudbalski stadion.

Slučaj Lugova izbio je u prvi plan prije četiri godine, kada je u javnosti procurila vijest da je fudbalski klub „Mogren“ sa inostranom firmom formirao kompaniju „Novostar investment“, kojoj je dato na upravljanje 12.000 kvadrata na gradskom stadionu.

Fudbalski klub “Mogren” računa se za jednog od većih zemljoposjednika u Budvi

Fudbalski klub je sa firmom “Amsone enterprises Montenegro”, čiji je osnivač kiparska kompanija “Amsone enterprises ltd”, te firmom “Nova star CG” DOO Budva, osnovala novu firmu “Novostar investment DOO”, na koju je u Upravi za nekretnine uknjiženo 1,2 hektara najatraktivnije zemlje u metropoli turizma.

Ugovorom o prenosu prava na nepokretnost, koji su potpisali direktor FK „Mogren“ Boro Lazović i izvršni direktor „Novostar investmenta“ Boško Krlović, novom preduzeću su na raspolaganje stavljeni i prenosi prava na nepokretnost na katastarskim parcelama 2903, 2904, 2904/1, 2904/2, 2905, 2906, 2907, 2908/2, 2909/1, 2909/2, 2911/1, 2911/2, 2911/3, ukupne površine 11.714 kvadrata. Iako se u javnosti spekulisalo da iza firme stoje braća Šarić, ta informacija nikada nije potvrđena.

Kiprani odustali od cijelog projekta

Lazović je za “Vijesti“ potvrdio da je inostrana kompanija odustala od cijelog projekta, “jer je riječ o investiciji za koju nijesu obezbijedili novac”.

Kada je FK “Mogren” ustupio firmi „Novostar investment“ bez ikakve nadoknade parcelu, Lazović je “Vijestima” kazao da bi izgradnjom stambeno-poslovnog objekta u Budvi zavladalo “opšte zadovoljstvo

Fudbalski klub “Mogren” računa se za jednog od većih zemljoposjednika u Budvi, jer je Skupština opštine Budva, glasovima odbornika DPS i SDP, na oštro protestovanje opozicije, kao i bivših vlasnika, predstavnika staromještanskih porodica, donijela prije pet godina odluku da se FK „Mogren“ ustupi oko 90.000 kvadrata opštinske zemlje, od kojih su 82.000 kvadrata u naselju Dubovica namijenjeni za izgradnju novog fudbalskog stadiona, kao i 7.000 kvadrata na lokalitetu Lugovi, gde se trenutno nalazi stadion kluba.

Kako je tada rečeno, “Opština i dalje ostaje vlasnik zemlje, te da je samo data klubu kako bi lakše bila valorizovana parcela i pronađen strateški partner”.

Ni novog stadiona, ni „opšteg zadovoljstva”

Kada je FK “Mogren” ustupio firmi „Novostar investment“ bez ikakve nadoknade parcelu, Lazović je “Vijestima” kazao da bi izgradnjom stambeno-poslovnog objekta u Budvi zavladalo “opšte zadovoljstvo”.

On je tada precizirao da je ugovorom predviđeno da FK “Mogren” dobije stadion sa 15.000 sjedećih mjesta, “sa kompletnom infrastrukturom”, kao i “pet odsto” od ukupne površine poslovno-stambenih prostorija ispod stadiona. Lazović je, međutim, i tada bio skepstičan po pitanju izgradnje komleksa.

“Nijesam siguran da će od toga biti išta zato što je nastupila ova kriza. Pitanje je da li su oni spremni da ulaze u te investicije, jer nijesu male. To je stadion koji treba da košta 30-40 miliona”, kazao je tada Lazović.

Prvi čovjek lokalnog DPS-a i FK “Mogren” tada je rekao i da investitori nijesu sa Kipra, već da iza firme stoje dva čovjeka, iz Francuske i Švajcarske, čija imena ne zna.

“Stvarno ne znam imenom i prezimenom, ja sam u kolima...”, kazao je Lazović, pojasnivši da “može sjutra da ih nazove” i pita da li je u redu da saopšti njihova imena.

Bonus video: