Fontana u Univerzitetskom parku uništena prije zvaničnog puštanja u rad

Iz Glavnog grada još jednom apeluju na sugrađane da čuvaju imovinu svog grada i svaki vid ovakvog ponašanja prijave nadležnim organima
1947 pregleda 5 komentar(a)
Fontana na meti vandala, Foto: PG Biro
Fontana na meti vandala, Foto: PG Biro

Fontana u Univerzitetskom parku u Podgorici, u čije obnavljanje je uloženo oko 50.000 eura, uništena je prije zvaničnog puštanja u rad, saopšteno je iz Glavnog grada.

PG Biro
Fontana na meti vandala(Foto: PG Biro)

"Namjera grada i partnera bila je da Podgorica, njeni građani i svi posjetioci, uoči 19. decembra, Dana oslobođenja Podgorice, dobiju još jedno lijepo mjesto za okupljanje i druženje, a tim prije što je riječ o univerzitetskom kompleksu, gdje svakodnevno cirkuliše veliki broj ljudi. Međutim, naši građani, nažalost, nijesu dobili priliku da uživaju u ovom novom gradskom kutku, jer je i on bio meta vandala", navode iz Glavnog grada.

PG Biro
Fontana na meti vandala(Foto: PG Biro)

Podsjećaju da su u prethodnom periodu na meti nesavjesnih pojedinaca bili gradski parkovi, zelene površine, novogodišnji ukrasi, gradske česme, fontane, javna rasvjeta, kao i brojni drugi sadržaji za čiju obnovu su, ističu, Glavni grad i nadležna preduzeća uložili značajna sredstva, koja su mogla biti uložena u nove sardžaje.

PG Biro
Fontana na meti vandala(Foto: PG Biro)

"Ovom prilikom, po ko zna koji put, apelujemo na sugrađane da čuvaju imovinu svog grada i svaki vid ovakvog ponašanja prijave nadležnim organima", poručuju iz lokalne samouprave.

Bonus video: