Fontane su ukras, a ne kante za otpatke, ne bacajte smeće u njih

"Apelovao bih na sve građane da budu pažljivi i odlažu otpad tamo gdje mu je mjesto, a ne u fontane"
108 pregleda 8 komentar(a)
dječaci, kupanje, fontana, Foto: Boris Pejović
dječaci, kupanje, fontana, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 12.09.2012. 12:43h

Svakodnevno održavanje i čišćenje fontana i javnih česmi građane mjesečno košta oko tri hiljade eura.

Portparolka podgoričkog “Vodovoda" Nataša Novaković pojasnila je da toliko troše samo na hemikalije za održavanje, pa su troškovi realno veći zbog kvarova i oštećenja koji počine nesavjesni građani.

”U Podgorici postoji sedam fontana koje se svakodnevno održavaju. Čišćenje podrazumijeva mijenjanje vode, skidanje kamenca i postavljanje hlora, mijenjanje slomljenih djelova. Često se dešava da nesavjesni građani bacaju otpatke u fontanu, skidaju mlaznice ili lome mermer i reflektore. Nekoliko puta smo mijenjali djelove, da bi fontane ovako lijepo izgledale”, rekao je radnik “Vodovoda" Kolja Junčaj juče “Vijestima" dok je čistio fontanu na Trgu Republike.

Junčaj je ispričao da su građani više puta krali filtere, pa su radnici bili prinuđeni da postave nove, manje kvalitetne, koje su sami improvizovali. On je rekao da održavaju i 42 javne česme, ali da, zbog nedovoljnog broja radnika, ne mogu svaku obići u toku jednog dana.

“Apelovao bih na sve građane da budu pažljivi i odlažu otpad tamo gdje mu je mjesto, a ne u fontane. One zaista izgledaju uredno spolja, ali vjerujte da je ispod stravičan prizor”, objasnio je Junčaj.

Bonus video: