FOTO Stanari protiv gradnje devetospratnice: Narušavaju nam privatnost

Stanari su na protestu istakli da je činjenica da je interes privatnika stavljen iznad opšteg dobra
10245 pregleda 12 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Savo Prelević
Sa protesta, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.07.2019. 19:55h

Stanari zgrade na rubu Tološke šume poručili su, na današnjem protestu protiv planirane gradnje devetospratnice na dvadesetak metara od njihovih domova, da će se boriti protiv izgradnje te zgrade, kojom će im, tvrde, biti narušena privatnost.

Na protestu je i bivši premijer Igor Lukšić, a stanari su istakli da je činjenica da je interes privatnika stavljen iznad opšteg dobra.

Predstavnik stanara Darko Ivanović je istakao da se izgradnjom megalomanske zgrade od devet spratova njima narušava privatnost i gaze Ustavom zagarantovana prava.

Na protestu je i bivši ministar finansija Milorad Katnić, a stanari su najavili da će podnijeti krivične prijave protiv NN lica.

Predsjednik Skupštine stanara zgrade Goran Šćepanović je istakao da je na sceni "budvanizacija Podgorice".

Izgradnja zgrade počela je prije nekoliko dana, treba da ima preko 26 hiljada kvadrata, a rok završetka je 2021.

Kako su objasnili stanari, već su imali sastanaka sa predstavnicima Glavnog grada, a jedan od razloga da kupe stanove pored Tološke šume je i to što su, na lokaciji gdje je početa devetospratnica, planirani bili sadržaji za rekreaciju.

Stanari tvrde da su Glavni grad i Ministarstvo održivog razvoja i turizma dozvolili gradnju objekta ogromnih gabarita, a na osnovu starih planskih dokumenata.

Oni traže da se hitno obustave radovi i najhitnije pristupi transparetnom donosenju izmjena DUP-a “Univerzitetski centar” u skladu sa planom višeg reda.

Galerija

Bonus video: