Fotografije iz Dječje bolnice u PG: Polomljeni kreveti, prljavi dušeci, rđa, buđ i insekti - Vijesti.me
"HOROR" NA PEDIJATRIJSKOJ KLINICI

Fotografije iz Dječje bolnice u PG: Polomljeni kreveti, prljavi dušeci, rđa, buđ i insekti

Polomljeni kreveti, prljavi dušeci koji se raspadaju, rđa, buđ, insekti samo su neki od prizora koji se mogu vidjeti u Dječjoj bolnici u Podgorici.

Fotografije su navodno zabilježene u jednoj sobi na Pedijatrsijskoj klinici Dječje bolnice.

Ove fotografije objavljene su i na društvenim mrežama.

Milašinović: Pedijatrija A u julu dobija kompletan  namještaj

Direktorica Dječje bolnice Sonja Milašinović kazala je "Vijestima" da će tokom narednog mjeseca da bude dopremljen kompletan namještaj za Pedijatriju A i Pedijatriju B, u vrijednosti od 10.000 eura. 

Naglasila je da je Dječja bolnica građena 1957. godine.

Sonja Milašinović
Sonja Milašinović

 

Milašinovićeva je istakla da je v.d. direktorka 22 mjeseca i da je od tada kompletno promijenjen namještaj na Dječjoj hirurgiji, dodavši da je to odjeljenje okrečeno, urađeni murali, nabavljene nove zavjese i 15 TV prijemnika, obezbijeđen besplatan prijem kablovske televizije. 

Naglasila je da su u Operacionom bloku i na Dječjoj hirurgiji postavljeni venecijaneri i trakaste zavjese (2.000 eura), formirana biblioteka za djecu (800 naslova novih knjiga). 

Milašinovićeva tvrdi da je nabavljen novi namještaj za Jedinicu intenzivne njege i venecijaneri, ukupne vrijednosti 3.200 eura.

Ona je dodala da je nabavljen i novi namještaj i TV prijemnici za čekaonicu u Dječjoj bolnici.  

Rekla je i da je nabavljen novi namještaj za Dnevnu bolnicu Dječje bolnice, zavjese i TV, obezbijeđen besplatan kablovski program. Milašinović je rekla da su za Odjeljenje odojčeta nabavljene zavjese i garnišle. 

Milašinovićeva je rekla da će u narednih dva mjeseca da bude nabavljeno 11 TV prijemnika za Pedijatriju B sa pratećom kablovskom televizijom. 

Rekla je da  je u toku i nabavka namještaja za igraonicu na prostoru između Pedijatrije A i B i da je sve navedeno nabavljeno zahvaljujući njenom angažovanju i komunikaciju sa sponzorima. 

"Klinički centar (KC) je uložio sredstva za krečenje Dječje hirurgije i jednog pedijatrijskog odjeljenja. U toku je nabavka poda za čekaonicu Dječje bolnice, koji će takođe finansirati KC", kazala je direktorica. 

Milašinovićeva je na kraju zaključila i da je drugo pitanje koliko pacijenti čuvaju inventar, dodavši da je od sedam postavljenih klupa ispred bolnice, četiri polomljeno.