FPN: Poseban izazov onlajn nastava

Ona je kazala da studenti rade od kuće i intervjuišu sagovornike putem mejla, Vajbera, Skajpa, Fejsbuka i drugih kanala komunikacije
1158 pregleda 0 komentar(a)
Detalj sa Fakulteta političkih nauka, Foto: Univerzitet Crne Gore
Detalj sa Fakulteta političkih nauka, Foto: Univerzitet Crne Gore

Na Fakultetu političkih nauka (FPN) Univerziteta Crne Gore (UCG) poseban izazov u učenju na daljinu je praktična nastava, naročito u vremenu kada je na snazi primjena mjera za sprječavanje nastanka i širenja virusa COVID 19.

Prodekanica za nastavu ovog fakulteta Vesna Simović – Zvicer navodi za primjer studijski program Medijske studije i novinarstvo, gdje je ovaj problem riješen elektronskom komunikacijom.

Ona je kazala da studenti rade od kuće i intervjuišu sagovornike putem mejla, Vajbera, Skajpa, Fejsbuka i drugih kanala komunikacije.

"Na ovakav način rada su pristali mediji: Pobjeda, Dan, portali RTCG, Antena M, Kolektiv, Standard i Volim Podgoricu. Praktična nastava na ostalim studijskim programima biće organizovana izradom praktičnih zadataka i u elektronskoj formi, na osnovu smjernica koje studenti budu dobijali od profesora“, istakla je Simović-Zvicer.

Studenti ovog fakulteta su, kaže ona, već objavili prve priče, koje su dostupne na crnogorskim portalima.

Nastava na FPN se organizuje na osnovu preporuka Rektorata UCG.

„Najveći broj profesora i saradnika se opredijelio da organizuje nastavu postavljenjem materijala na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore“, kazala je Simović-Zvicer.

Profesori i saradnici, navodi ona, u cilju obezbjeđivanja konitinuiteta u nastavnom procesu imaju kontinuiranu komunikaciju sa studentima.

„Studenti se informišu o nastavi putem sajta, mejla predmetnog nastavnika i saradnika, a u većem broju slučajeva i putem Vajber i Fejsbuk grupa“, pojasnila je Simović-Zvicer.

Prema njenim riječima, za profesore kojima je potrebna tehnička podrška za postavljenje materijala na sajtu, kao i u prethodnom periodu, podršku obezbjeđuju zaposleni u studentskoj službi Fakulteta.

Bonus video: