Funkcioneri Nove neće prisustvovati Paradi

Za građane najvažnije teme su ekonomija, radna mjesta i kako da se izbore sa siromaštvom, a ne nametnuta priča o "paradi"
6 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Jovan Vučurović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.10.2013. 13:32h

Funkcioneri i članovi Nove srpske demokratije neće prisustvovati Paradi ponosa, jer, kako su naveli iz te stranke, smatraju da je održavanje takvog skupa nepotrebno.

Portparol Nove, Jovan Vučurović rekao je da ta stranka nikada neće ohrabrivati održavanje skupova, kojima se skreće pažnja sa glavnih problema u kojima se nalazi Crna Gora.

"Danas je za građane najvažnija tema ekonomija, radna mjesta i kako da se izbore sa siromaštvom, a nametanje priče o ,,paradi’’ najviše ide u korist onima koji su krivi za očajnu situaciju i bankrot pred kojim se nalazi Crna Gora“, kazao je Vučurovića agenciji MINA.

On smatra da Demokratska partija socijalista snažno podržava najavljenu paradu i najavljuje svoje masovno učešće na njoj, što, kako je rekao, asocira da se radi o režimskoj akciji koja je u službi skretanja pažnje sa ključnih problema.

Vučurović je rekao da Novu čudi kako pojedini mediji, kao i veliki borci za ljudska prava, godinama ne vide diskriminaciju kojoj su izložene čitave nacionalne i jezičke zajednice, "pa su nam objašnjavali da o tome ne treba da pričamo, nego da su važna ekonomska pitanja i da je to tema o kojoj treba jedino polemisati“.

"A sada su za njih od posebnog značaja režimske akcije poput ,,parade ponosa’’, i to u vremenu gladi, bijede i očajnog stanja u kome se nalazi Crna Gora“, dodao je on.

Nova, prema riječima Vučurovića, ocjenjuje da instiranje na nečemu što skreće pažnju sa ključnih stvari, direktno ide na ruku režimu čiji je vrh osmislio i organizovao održavanje parade u Budvi, a sada i u Podgoriciza 20. oktobar.

Bonus video: