Funkcioneri tvrde da će ljetovanje provesti u rodnom gradu

Premijer i ministri odmaraće do pred kraj avgusta, nisu precizirali gdje će ljetovati, dok poslanici kažu da će odmor provesti u Crnoj Gori
184 pregleda 6 komentar(a)
Vlada Crne Gore, Foto: Vlada Crne Gore
Vlada Crne Gore, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 29.07.2018. 16:59h

Iako imaju primanja koja im dozvoljavaju luksuznija ljetovanja, predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica i čelnici crnogorskih opozicionih partija ljetovaće, kako kažu, u Crnoj Gori.

Veći dio javne uprave kao i crnogorski parlament imaće kolektivni odmor tokom avgusta, a "VIjestima" je iz Vlade saopšteno da će premijer Duško Marković odmarati do pred kraj narednog mjeseca.

"Premijer i članovi Vlade će, zbog izuzetnih napora i radnog angažmana, ove godine koristiti odmor do pred kraj avgusta. Za vrijeme odmora premijer i članovi Vlade neće koristiti nikakve državne resurse", saopšteno je "Vijestima" iz Vladinog biroa za odnose sa javnošću.

Ipak, iz Biroa nisu precizirali gdje će premijer i ministri ljetovati tokom godišnjeg odmora.

Iz kabineta Vesne Medenice kažu da će ona odmor provesti u rodnom Kolašinu.

"Obavještavamo vas da će predsjednica Vesna Medenica koristiti godišnji odmor i da će isti sve vrijeme provesti u Kolašinu", kažu iz Vrhovnog suda.

I čelnici opozicije koji primaju poslaničke plate koje se kreću od 1.000 do 1.500 eura će ljetnji odmor provesti u Crnoj Gori a ne u inostranstvu.

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović odmor će provesti u rodnom Ulcinju i poručuje da za njega odmor predstavljaju njegova barka, kućica i poneka dobra knjiga.

"Kao i svake godine ljetovaću kod kuće u Ulcinju. Svaki svoj slobodan dan u principu provodim na Adi Bojani, gdje se tradicionalno okuplja moje društvo koje tokom ljeta posjećuje Ulcinj, a ima ih sa svih krajeva svijeta. Moja topla preporuka svima jeste da, ako već nisu, posjete Adu, koje je definitivno jedno od najboljih mjesta za bijeg od sezonksih gužvi, a i dalje se može osjetiti simbioza čovjeka i prirode”, kaže Abazović za “Vijesti”.

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) Draginja Vuksanović Stanković takođe planira da godišnji odmor provede u rodnom gradu.

"Odmor ću provesti u mom rodnom Baru u druženju sa porodicom i prijateljima. Možda dva-tri dana prošetam malo do neke planine”, poručuje poslanica SDP-a.

Iz kabineta vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića, specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i predsjednika države Mila Đukanovića “Vijesti” nisu dobile odgovor na pitanje gdje će provesti godišnji odmor.

Odgovore nismo dobili ni od ministra prosvjete Damira Šehovića, ministra zdravlja Kenana Hrapovića, ministra rada i socijalnog staranja Kemala Purišića, a destinaciju za ljetovanje nisu željeli da otkriju ni ministar turizma i održivog razvoja Pavle Radulović, ministar odbrane Predrag Bošković, ministar poljoprivrede Milutin Simović i ministar finansija Darko Radunović.

Bečić kaže da nema odmora od politike

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić za "Vijesti" kaže da će teško naći vremena za godišnji odmor, ali ako ga bude, ljetovaće u porodičnoj kući u Bečićima.

"Dinamika političkih procesa u zemlji i savremenog načina bavljenja politikom praktično vam ne omogućava da imate godišnji odmor u pravom smislu te riječi. Posebno ako predvodite velike i čiste političke subjekte, koji su svakodnevno pod udarima različtih struktura”, kaže predsjednik Demokrata.

Prethodne četiri godine, kaže on, od kada je pokrenut proces osnivanja Demokrata, u toj partiji nijsu imali slobodnog dana.

"Štaviše, radili smo i praznicima i vikendom. Ukoliko se tokom predstojećeg avgusta ukaže prilika za odmorom od par dana, iskoristiću ga tamo gdje sam ga provodio tokom djetinstva i školskih dana i gdje je moja porodica, u Bečićima, u porodičnoj kući", kaže Bečić.

Bonus video: