FZZO: Nema korupcije, menadžment predano radi na uspostavljaju mehanizama za transparentnost u radu

"U takozvanom istraživanju Sindikata doktora medicine iznešene su teške optužbe na račun ljekarske profesije koji su nosioci posla u zdravstvenom sistemu, ali i u svim komisijama Fonda na koje se istraživanje u jednom dijelu i odnosilo", piše u reagovanju
101 pregleda 2 komentar(a)
Fond za zdravstveno osiguranje, Foto: Luka Zeković
Fond za zdravstveno osiguranje, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.10.2018. 19:45h

Fond za zdravstveno osiguranje (FZZO) tvrdi da u toj instituciji nema korupcije i da menadžment radi na uspostavljanju mehanizama za transparentnost u svom, ali i u radu u svim zdravstvenim ustanovama u cilju minimiziranja moguće korupcije na bilo kojem nivou, saopšteno je iz Fonda.

Ta je mogućnost, kako su naveli, svedena na minimum.

Istraživanje je pokazalo da više od 60 odsto crnogorskih ljekara smatra da je korupcija prisutna u ustanovi u kojoj rade, a kao najodgovornije za tu pojavu u zdravstvenom sistemu vide Ministarstvo zdravlja, rukovodioce zdravstvenih ustanova, pacijente i Fond za zdravstveno osiguranje.

"Sa punom moralnom i profesionalnom odgovornošću tvrdimo da u FZZO nema korupcije i da menadžment Fonda predano radi na uspostavljanju mehanizama za transparentnost u svom, ali i u radu u zdravstvenim ustanovama", piše u reagovanju Fonda.

Oni smatraju da istraživanje svakako treba da bude predmet interesovanja nadležnih institucija i očekuju njihovu reakciju.

"U takozvanom istraživanju Sindikata doktora medicine iznešene su teške optužbe na račun ljekarske profesije koji su nosioci posla u zdravstvenom sistemu, ali i u svim komisijama Fonda na koje se istraživanje u jednom dijelu i odnosilo", piše u reagovanju.

Fond je, kako su naveli, za sva interesovanja u tom pogledu na punoj usluzi.

Bonus video: