GA: Novinari da učine sve kako bi njihova profesija povratila izgubljeni ugled i povjerenje građana

Kako su kazali, GA se zalaže i za poboljšanje ekonomskog položaja novinara, kako bi poslenici javne riječi, neopterećeni brigom za sopstvenom egzistencijom, bezbrižno ponijeli teret luče istine kojom se obasjava put svih građana Crne Gore
180 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.05.2019. 20:25h

Građanska alijansa (GA) pozvala je novinare da učine sve kako bi njihova profesija povratila izgubljeni ugled i povjerenje građana.

Iz te nevladine organizacije su povodom 3. maja, Svetakog dana slobode medija, rekli da bezrezervno podržavaju slobodu medija, snažno se suprotstavljajući svim oblicima represije, prijetnji i pritisaka, ali i ugrožavanja ličnog i profesionalnog digniteta novinara.

Kako su kazali, GA se zalaže i za poboljšanje ekonomskog položaja novinara, kako bi poslenici javne riječi, neopterećeni brigom za sopstvenom egzistencijom, bezbrižno ponijeli teret luče istine kojom se obasjava put svih građana Crne Gore.

“GA poziva novinare da učine sve kako bi njihova profesija povratila izgubljeni ugled i vratila povjerenje građana, a kako bi se u krajnjem spriječilo dalje unižavanje nekada cijenjene profesije”, navodi se u saopštenju.

Bonus video: