Garić: Kreativno osmišljene predispitne provjere znanja privode se kraju na Fakultetu dramskih umjetnosti

Ona navodi da su se i profesori i studenti vrlo brzo prilagodili uslovima održavanja nastave na daljinu.”Ipak, svi sa nestrpljenjem iščekujemo povratak na Cetinje, na naš FDU i na uobičajeni način rada”, ističe ona
433 pregleda 0 komentar(a)
Sanja Garić, Foto: FDU
Sanja Garić, Foto: FDU

Dekanka Fakulteta dramskih umjetnosti Sanja Garić kazala je da se, u skladu sa odlukom Senata Univerziteta Crne Gore, onlajn predispitne provjere znanja uspješno privode kraju na najvećem broju predmeta kojima priroda nastavnih sadržaja to omogućava.

“Za preostali, manji broj predmeta, na kojima nije bilo moguće provjeru znanja u potpunosti prilagoditi uslovima učenja na daljinu, kolokvijumi će biti realizovani naknadno, po prestanku mjera za sprečavanje širenja novog korona virusa, u prostorijama Fakulteta dramskih umjetnosti”, najavljuje dekanka Garić.

Ona ističe da su, zahvaljujući dodatnim naporima profesora i saradnika, kolokvijumi organizovani čak i na nekim praktičnim predmetima za koje im se činilo da to neće biti izvodljivo.

“Iznalaženje kvalitetnih rješenja u ovoj situaciji, kada prije svega vodimo računa o očuvanju bezbjednosti naših studenata, a želimo da očuvamo i visoke kriterijume po pitanju traženog nivoa znanja i vještina, nije bio jednostavan proces, a još kompleksnija je bila njihova realizacija, koja je iziskivala veći obim zalaganja naših studenata, kako po pitanju organizacije, tako i samog izvođenja scenskih zadataka. Veliki broj snimaka – uspješno realizovanih zadataka, koji nam svakodnevno pristiže, potvrđuje, po ko zna koji put, koliko su studenti Fakulteta dramskih umjetnosti vrijedni, odgovorni i posvećeni studijama”, kazala je Garić.

Ona navodi da su se i profesori i studenti vrlo brzo prilagodili uslovima održavanja nastave na daljinu.”Ipak, svi sa nestrpljenjem iščekujemo povratak na Cetinje, na naš FDU i na uobičajeni način rada”, ističe ona.

Nastava, dodaje ona, i sada dobro funkcioniše, koliko to trenutne mogućnosti dozvoljavaju, i svi se trude da u procesu onlajn studiranja daju svoj maksimum, kako bi i tokom trajanja ovog perioda kvalitet predavanja i usvojenih znanja ostao na tradicionalno visokom nivou.

“Čak primjećujemo, kod velikog broja nastavnika i studenata, i svojevrsnu dodatnu motivaciju, spremnost na veći napor. Gotovo svi studenti uredno pohađaju nastavu, jednako kao i u redovnim uslovima, kada se ona odvija na Fakultetu. Zbog svega toga vjerujem da ćemo, i pored svih otežavajućih faktora sa kojima smo bili suočeni tokom nastave na pojedinim predmetima, i ovu studijsku godinu moći da završimo uspješno”, zaključuje Garić.

Bonus video: