Gavrovski portparol Opštine Tivat

Gavrovski dolazi na mjesto portaprola Oppštine Tivat na kojem je i dalje zvanično zaposlena Branka Bošinović-Ćelanović a koju je prije četiri godine u lokalnu upravu iz Porto Montenegra sa sobom dovela tadašnja tivatska gradonačelnica Snežana Matijević (DPS)
5510 pregleda 13 komentar(a)
Vanja Gavrovski, Foto: Laguna.rs
Vanja Gavrovski, Foto: Laguna.rs

Nekadašnja novinarka i voditeljka televizijskog kanala YUINFO iz kojeg je stajala Vlada Savezne Republike Jugoslavije, a kasnije i Vlada državne zajednice Srbija i Crna Gora, Vanja Gavrovski, novi je portparol Opštine Tivat, saznaju „Vijesti“.

Rođena Beograđanka, nekadašnja novinarka i PR više beogradskih firmi, od prije par godina udata u Kotoru, prošle je nedjelje počela da radi u kabinetu predsjednika Opštine Siniše Kusovca (DPS) na mjestu portparola Opštine. Gavrovski je profesionalnu karijeru, nakon završenih studija marketinga i odnosa sa javnošču na beogradskom Univerzitetu, počela kao novinarka Trećeg kanala RTS-a nakon čega je skoro tri godine početkom 2000-tih, radila na YUINFO kanalu. Poslije toga je radila kao direktorica kotrprorativnih komunikacija, marketing i PR menadžer u kompaniji ITH u beogradu, fabrici vode „Raj“ i najvećoj srbijanskog izdavačkoj kući „Laguna“. Crnogorska javnost najviđe je pamti po nizu upečatljivih književnih večeri i promocija koje je ovdje vodila sa piscima čiji je izdavač „Laguna“.

Gavrovski dolazi na mjesto portaprola Oppštine Tivat na kojem je i dalje zvanično zaposlena Branka Bošinović-Ćelanović a koju je prije četiri godine u lokalnu upravu iz Porto Montenegra sa sobom dovela tadašnja tivatska gradonačelnica Snežana Matijević (DPS). Božinović-Čelanović je već duže vrijeme na porodiljskom odsustvu i uskoro bi trebalo da se vrati na posao u Opštini, pa ostaje da se vidi kako će Kusovac njene dužnosti uskladiti sa svojom odlukom da kao novo PR lice Opštine forsira Gavrovski. Na sajtu Opštine nema ni traga tome da je u posljednjih nekoliko mjeseci raspisivan oglas za zapošljavanje novog portparola lokalne uprave, pa se pretpostavlja da je i Gavrovski (za početak) angažovana po oanovu ugovora o djelu što je inače, Kusovčeva praksa koju on primjenjuje u nagomilavanju novih kadrova u tivatskoj lokjalnoj administraciji.

Od početak 2020. do danas inače, lokalna uprava Tivta je uprkos zvaničnoj politici Vlade da se radi na smanjenju javne administracije i otpuštanju viška zaposlenih iz organa uprave, raspisala javne oglase za zapošjavanje čak 17 službenika i namještenika u više organa Opštine, te još tri interna oglasa za isto toliko radnih mjesta u Službi za zajedničke poslove, Sekretarijatu za finansije i Službi predsjednika Opštine.

Bonus video: