GI Za nas: Podržavamo mrini građanski protest u organizaciji SOVCG

Navodi se da će aktivisti GI „Za nas“ će "podržati i prisustvovati ovom protestu kao slobodni građani i zato što je zahtjev SOVCG da se otvori socijalni dijalog i da se građanima-vojnicima obezbijedi pravo na egzistenciju"
0 komentar(a)
Vojnici, Foto: Shutterstock
Vojnici, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.09.2017. 08:17h

GI „Za nas“ saopštila je da podržava mirni građanski protest „Za istinu, pravdu i dostojanstvo“ u organizaciji Sindikata Odbrane i Vojske Crne Gore

"Sindikat Odbrane i Vojske Crne Gore u subotu 09.09. u 10.00 časova, na Trgu nezavisnosti u Podgorici, organizuje protestni marš sa zahtjevima da se objasne kriterijumi po kojima je 20 vojnika dobilo nezakonit otkaz, iako je ozbiljan novac uložen u njihovu obuku. Oficiri ne znaju razloge otkaza, što narušava njihov ugled u vojsci, a samim tim je narušen ugled čitave Vojske Crne Gore. Ugled jedino nije narušen ministru odbrane, pripadniku paravojne formacije „Bijeli orlovi“ iz devedesetih i formalno čelniku NATO integracija, jer je on lično tu odluku donio i bez obrazloženja saopštio. Zaposleni u VCG zahtijevaju „Istinu, Pravdu i Dostojanstvo“, što Građanska inicijativa „Za nas“ želi za svakog građanina Crne Gore", navodi se u saopštenju.

Navodi se da će aktivisti GI „Za nas“ će "podržati i prisustvovati ovom protestu kao slobodni građani i zato što je zahtjev SOVCG da se otvori socijalni dijalog i da se građanima-vojnicima obezbijedi pravo na egzistenciju. "

Bonus video: