Gimnazijalci iz Podgorice pobjednici međunarodnog turnira u fudbalu

Podgorički gimnazijalci učestvovali su u A kategoriji, a do trofeja su došli pobjedama protiv vršnjaka iz Latvije, Češke, Luksemburga i sa Islanda
107 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 08.08.2011. 12:04h

Učenici Gimnazije “Slobodan Škerović” osvojili su prvo mjesto na međunarodnom turniru, održanom u Gaflenz-u u Austriji od 29. do 31. jula.

Na takmičenju na kojem su učestvovali i predstavnici škola iz Austrije, Latvije, Luksemburga, Češke i Islanda, otputovalo je 17 učesnika (Aleksandar Milošević, Aleksa Ilić, Luka Gazivoda, Martin Đikanović, Lav Lopičić, Filip Dragović, Jovan Šofranac, Vuk Đokić, Miloš Jovović, Anđeo Drobnjak, Danilo Zekić, Žarko Jovanović, Filip Šaranović, Goran Čabarkapa, Milovan Marojević, Jovan Čuković, Lazar Vujović) prvog i drugog razreda, sa profesorima fizičkog vaspitanja Filipom Jovićevićem i Lukom Velimirovićem.

Podgorički gimnazijalci učestvovali su u A kategoriji (1994. i 1995. godište) a do trofeja su došli pobjedama protiv vršnjaka sa Islanda rezultatom 3:2, predstavnike škole iz Latvije pobjedili su rezultatom 3:1, sa vršnjacima iz Češke su remizirali 1:1, a petu utakmicu su odigrali su maestralno protiv tima iz Luksemburga pobjedivši rezultatom 7:1. Učenici su bili i na prijemu u ambasadi Crne Gore u Beču.

Nastavili tradiciju značajnih rezultata

Direktor Gimnazije Radiša Šćekić kazao je da su učenici nastavili tradiciju značajnih rezultata te škole kako u društvenim, prirodnim naukama tako i u sportu, istakavši da je uspjeh učenika i uspjeh Gimnazije, Podgorice i Crne Gore.

"Obrazovno-vaspitni proces ne podrazumjeva samo učenje školskog gradiva već i angažovanje u vannastavnim aktivnostima, kojima mi pridajemo veliki značaj smatrajući da time sposobnost i kreativnost naših učenika dolazi do punog izražaja. Ulažući u rad preko 20 sekcija i sportsko-društvo Gimnazijalac, kojima pridajemo veliki značaj, naši se učenici pored velikih obaveza, sedam časova dnevno, uključuju aktivno u rad tih sekcija. Prvi put učestvovali na ovakvom takmičenju u konkurenciji šest zemalja, nema potrebe naglašavati koliki je to uspjeh", rekao je Šćekić, dodavši da je podršku učenicima dalo Ministarstvo prosvjete i sporta, Ministarstvo odbrane i prijatelji Gimnazije.

On se zahvalio učenicima, kazavši da se škola ponosi njima te da se za budućnost crnogorskog fudbala s obzirom na uspješne rezultate selekcije, ne moramo se više brinuti.

Tri mjeseca priprema

Trener Filip Jovanović kazao je da su tri mjeseca naporno radili, trenirajući na stadionu FK “Budućnost”. On je poželio učenicima da i sljedeće generacije budu uspješne kao i oni.

Kapiten Goran Čabarkapa rekao je da cilj turnira nije bio samo osvajanje turnira već i sklapanje prijatelstva sa vršnjacima pomenutih zemalja.

"Nadam se da će ovakvi turniri postati tradicija i da ćemo mi uskoro biti domaćini",istakao je on.

Galerija

Bonus video: