Gimnazijalci nezadovoljni: Niko nas o ekskurziji ništa nije pitao

Više đaka, ali i roditelja koji su bili na sastanku, tvrdi da uprava nije anketirala đake
201 pregleda 5 komentar(a)
gimnazija, Podgorica, Foto: Vesko Belojević
gimnazija, Podgorica, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 12.06.2014. 19:51h

Uprava Gimnazije “Slobodan Škerović” odlučila je prije dva dana da maturanti krajem septembra otputuju na devetodnevnu ekskurziju u Italiju, Francusku i Španiju za 370 eura, a većina đaka tvrdi da ih niko nije pitao gdje žele da idu.

Direktor Radiša Šćekić, međutim, tvrdi da su đaci odlučili gdje će na ekskurziju i da je odluka donijeta nakon kolektivnog roditeljskog sastanka, održanog u utorak veče.

Više đaka, ali i roditelja koji su bili na sastanku, tvrdi da uprava nije anketirala đake.

“Niko nas ništa nije pitao. Tek danas smo od profesora saznali gdje ćemo na ekskurziju”, kazao je juče učenik trećeg razreda.

Gimnazijalke koje su juče sjedjele u dvorištu škole kazale su da nije bilo ankete i da njihove želje niko nije uvažio.

“Majka mi je rekla da će ekskurzija trajati od 24. septembra do 2. oktobra i objasnila šta je dogovoreno na roditeljskom sastanku”, rekla je jedna od njih.

Roditelji su nezadovoljni i cijenom aranžmana, jer je, tvrde, jedanaestodnevno putovanje po Italiji, Španiji i Francuskoj lani koštalo 380 eura. Istakli su da je cijena previsoka jer je predviđeno da đaci umjesto ručka dobijaju lanč pakete...

Šćekić je istakao da su poštovali tender i zakonsku proceduru i da roditelji putovanje mogu da plate na sedam rata. A.K.

Bonus video: