"Glasali smo za DPS, a obećanu junicu nismo dobili"

"Zbog te junice svih šestoro ponovo smo glasali DPS, jer ne radimo nigdje, niti imamo primanja"
126 pregleda 80 komentar(a)
Vukomir Radojević, Foto: Jadranka Ćetković
Vukomir Radojević, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 11.11.2014. 20:15h

Šestočlana porodica Radojević iz bjelopoljskog sela Čokrlije tvrdi da ih je opštinski DPS dva puta za dvije godine prevario, obećavajući im poslove i rasnu steonu junicu u zamjenu za šest glasova na parlamentarnim izborima 2012. godine i lokalnim održanim u maju.

Radojevići kažu da čelnici te partije nijesu ispunili obećanje. Bjelopoljska opština nedavno je dodijelila mladim bračnim parovima 20 rasnih krava, kao dio podsticajnih mjera, ali Radojevići, i pored obećanja, nijesu bili na spisku.

Vukomir Radojević je “Vijestima” kazao da je očajan zbog toga što živi u zemlji nepravde i laži.

"Prije izbora 2012. kod nas su došli bivši generalni sekretar Skupštine i visoki funkcioner DPS-a Milan Radović, aktivista DPS-a Vojislav Žujović i predsjednik biračkog odbora u Čokrilijama Mikan Zeković i čvrsto obećali junicu, ako pređem (iz SNP) u DPS, što sam ja od muke prihvatio", kazao je Radojević.

Ističe da su iz DPS-a dolazili i uoči posljednjih lokalnih izbora, u maju, i da je tada, uz Radovića i Zekovića, bio Milovan Furtula:

"I tada su opet ponudli isto, i mi opet pristali. Zbog te junice svih šestoro ponovo smo glasali DPS, jer ne radimo nigdje, niti imamo primanja. Radović mi je tada obećao da su moj sin i snaja prvi na rang listi. Međutim, kada me prije dva dana sreo jedan komšija i pozdravio riječima: 'Vukomire, šta bi, ode tvoja junica uz Vraneš', shvatio sam da smo prevareni”, ispričao je Radojević.

Napominje da ga je Radović uputio na potpredsjednika Opštine i prvog čovjeka bjelopoljskog DPS-a Abaza Kujovića.

Radović je juče odgovorio na poziv “Vijesti”, a nakon što je čuo pitanje, veza se prekinula i više nje odgovarao na pozive redakcije.

Kujović je “Vijestima” kazao je raspodjela junica dio Programa podsticajnih mjera Opštine i da su mogli da konkurišu svi koji su ispunjavali uslove.

Negira da su funkcioneri DPS-a obećali Radojevićima bilo što: ”Niko iz DPS-a nije ništa obećavao niti je mogao obećati ako to nije u skladu sa procedurom”.

Članica komisije tog Sekretarijata za preduzetništvo Fazila Polumenta je kazala da je Danilo Radojević odbijen zato što nije ispunjavao uslove: „Radojević je tokom obilaska terena 2012, na osnovu uvida u listing Fonda PIO, bio u radnom odnosu. Uz to, jedan od odlučujućih kriterijuma je bio da parovi imaju djecu, što sa ovim parom nije bio slučaj. Ipak, oni su i pored toga bili visoko rangirani, na 24. mjestu“.

Kazna za ljude bez djece

Vukomirov sin Danilo navodi da u Opštini znaju da supruga i on nemaju stalan posao, ali ni socijalu.

Branka Radojević ističe da je još više razočaralo to što junicu nijesu dobili jer nemaju dijete:

Sad me i kažnjavaju zato što nemam djece: Branka Radojević

"Kakva je to Opština koja ovako ka žnjava one koji se liječe i bore da dobiju dijete? Kao da ja volim što nemam djece. Godinama se liječim, a Opština se potrudila da me još kazni za to. Zamislite, kao da ja ne bih voljela da imam dijete“, kazala je kroz suze Branka.

Bonus video: