Glavni grad: Na području Podgorice 10-ak beskućnika

Kako je saopšteno iz Biroa za odnose s javnošću Glavnog grada, radom Skloništa za beskućnike, čije je otvaranje planirano uskoro, koordiniraće Crveni krst Crne Gore, uz svakodnevnu saradnju sa Centrom za socijalni rad i ostalim nadležnim institucijama
87 pregleda 1 komentar(a)
Beskućnik, prosjak, Foto: Shutterstock
Beskućnik, prosjak, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 22.04.2017. 11:39h

Na području Podgorice se, prema evidenciji Centra za socijalni rad Glavnog grada, nalazi 10-ak osoba koje se mogu svrstati u kategoriju beskućnika, a njihov broj varira u zavisnosti od godišnjeg doba, odnosno vremenskih uslova.

Kako je saopšteno iz Biroa za odnose s javnošću Glavnog grada, radom Skloništa za beskućnike, čije je otvaranje planirano uskoro, koordiniraće Crveni krst Crne Gore, uz svakodnevnu saradnju sa Centrom za socijalni rad i ostalim nadležnim institucijama.

Iz Biroa su rekli da je u toku procedura angažovanja zaposlenih u Skloništu.

"Neophodne radove na adaptaciji objekta obavila je Agencija za stanovanje Glavnog grada, tako da je Prihvatilište spremno za opremanje", kazali su iz Biroa agenciji MINA.

Oni su naveli da je dio opreme obezbijeđen zahvaljujući donacijama, a dio nabavljen iz sredstava Glavnog grada.

Prihvatilište će, dodali su, funkcionisati shodno pravilniku o kućnom redu i radu prihvatilišta za beskućnike.

Iz Biroa su najaviili da će Glavni grad prije otvaranja skloništa pozvati predstavnike medija da obiđu objekat.

"Tada ćemo pružiti sve neophodne informacije o ovom projektu i predstaviti prijatelje grada, odnosno donatore koji su pomogli opremanje objekta ili će na drugi način doprinijeti adekvatnom funkcionisanju skloništa za beskućnike", kazali su iz Biroa.

Bonus video: