Glavni grad: Obezbijeđeno dodatnih 60 paketa, pomoć i za Dragana Roganovića-Šomija

"Interventno smo djelovali prilikom pojave koronavirusa i Kliničkom centru uplatili 52.000 eura, a tu aktivnost su ispratila i gradska privredna društva i uplatila još 26.000 eura", kazali su iz Glavnog grada
1587 pregleda 2 komentar(a)
Dostava pomoći, Foto: PG Biro
Dostava pomoći, Foto: PG Biro
Ažurirano: 04.04.2020. 20:00h

Glavni grad Podgorica je nedavno uplatio Nacionalnom koordinacionom tijelu novčana sredstva u iznosu 65.000 eura, koja su proslijeđena Crvenom krstu Crne Gore kako bi se obezbijedili paketi hrane i sredstava za higijenu kao pomoć najugroženijim penzionerima i pripadnicima RE populacije, saopšteno je danas iz Glavnog grada.

"Kako je veliki broj naših sugrađana u teškoj materijalnoj situaciji, a ne pripada navedenim grupama, Sekretarijat za socijlano staranje je, u saradnji sa Crvenim krstom, obezbijedio dodatnih 60 paketa za korisnike materijalnog obezbjeđenja porodice, sa akcentom na samohrane majke i familije sa više djece. A da oni naši sugrađani koje svakodnevno srećemo Podgoricom i koji odaju neku posebnu pozitivnost i duhovitost našem gradu ne budu zaboravljeni u ovim teškim danima postarali su se danas spasioci Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada. Na apel sugrađana da se pomogne našem komšiji Draganu Roganoviću-Šomiju, iz Službe zaštite i spašavanja upućen je paket pomoći sa najosnovnijim potrepštinama da naš Šomi prebrodi ove teške dane", navodi se u saopštenju Glavnog grada.

Oni su dodali da je Glavni grad od početka epidemije koronavirusa realizovao niz aktivnosti, pa ukupna pomoć Glavnog grada u ovom trenutku iznosi oko 200.000 eura.

"Interventno smo djelovali prilikom pojave koronavirusa i Kliničkom centru uplatili 52.000 eura, a tu aktivnost su ispratila i gradska privredna društva i uplatila još 26.000 eura. Radi se o sredstvima koja su bila dovoljna za kupovinu tri respiratora. Osim toga, obnovili smo dio inventara Hitne pomoći, zdravstvenim radnicima obezbijedili stotinu novih kompleta uniformi i mantila i skupa sa našim kolegama iz Doma zdravlja adaptirali objekat koji će služiti kao prihvatni centar za ljude za koje se procjenjuje da bi možda mogli biti zaraženi koronavirusom. Nakon što smo dobili vijest da su se u Tuzima pojavili slučajevi zaraze, mi smo takođe promptno djelovali i našim prijateljima uplatili 50.000 eura pomoći. Glavni grad je organizovao i akciju u okviru koje su se zapošljeni obavezali da dio martovske zarade opredijele za borbu protiv širenja koronavirusa, dok su se gradonačelnik i zamjenici odrekli cijele martovske zarade, odnosno donirali je NKT-u. Još jednom zahvaljujemo organizaciji i volonterima Crvenog krsta, sa kojim partnerski u kontinuitetu, sprovodimo ovakve akcije", kazali su iz Glavnog grada.

Bonus video: