Glavni grad: Stvorene pretpostavke za početak izgradnje sekundarne kanalizacione mreže

"Komisija će u narednom periodu dodatno provjeriti ispravnost dostavljenih ponuda o čemu će javnost biti naknadno obaviještena. Nakon potvrde od strane Njemačke razvojne banke (KFW) potpisaće se ugovori i krenuti u izgradnju ovog projekta", navodi se u saopštenju
693 pregleda 0 komentar(a)
VODOVOD I KANALIZACIJA DOO, Foto: PG BIRO
VODOVOD I KANALIZACIJA DOO, Foto: PG BIRO

Nakon što je uspješno završen pretkvalifikacioni proces za izgradnju sekundarne kanalizacione mreže u okviru Projekta sakupljanja, prečišćavanja i odvođenja otpadnih voda Podgorice, koji je imao za cilj da provjeri tehničku i finansijsku sposobnost kompanija za izvršenje ovog obimnog posla, stvorene su pretpostavke za početak relizacije ove komponente cjelokupnog projekta u vrijednosti preko 3,3 miliona eura, saopšteno je iz Glavnog grada.

Dodali su da "su prethodno Komisiji za javne nabavke dostavljene tri ponude od strane kompanija: MPP „Jedinstvo“ AD Sevojno, konzorcijum „Toškovići“ d.o.o – „Tehnoput – MNE“ d.o.o. Podgorica i konzorcijum „AG. Infoplan“ doo Nikšić- „Eurozox“ d.o.o Danilovgrad".

Kako saopštavaju. izevrši u obzir kriterijume definisane tenderom "najpovoljnije ponude dostavili su: konzorcijum „Toškovići“ d.o.o / „Tehnoput – MNE“ d.o.o. Podgorica za Partiju 1 u iznosu od 1.838.524,45€, dok je za Partiju 2 najpovoljnija ponuda konzorcijuma „AG. Infoplan“ doo Nikšić/ „Eurozox“ d.o.o Danilovgrad u iznosu od 1.498.074,86€".

"Komisija će u narednom periodu dodatno provjeriti ispravnost dostavljenih ponuda o čemu će javnost biti naknadno obaviještena. Nakon potvrde od strane Njemačke razvojne banke (KFW) potpisaće se ugovori i krenuti u izgradnju ovog projekta", navodi se u saopštenju.

"Komponenta 6 Projekta sakupljanja, prečišćavanja i odvođenja otpadnih voda Glavnog grada Podgorica, odnosi se na izgradnju oko 19 km sekundarne kanalizacione mreže. i njen osnovni cilj je povećanje priključenosti na sistem fekalne kanalizacije, kako bi se sistem učinio što održivijim u ekonomskom smislu, a ujedno i riješio problem izlivanja septičkih jama kod velikog broja domaćinstava", navodi se u saopštenju.

"Projekat je direktno usmjeren na priključenje i uvođenje u sistem više od 1.500 domaćinstava, sa područja u širem gradskom jezgru (Konik, Vrela Ribnička, Zagorič, Masline, Murtovina, dio Momišića, Zabjelo i Zlatica)na fekalnu kanalizacionu mrežu", zaključuje se u saopštenju Glavnog grada.

Bonus video: