Glavni grad: Tološka šuma biće uređena do kraja godine

"Glavni grad planira da dio svojih obaveza utvrđenih tim ugovorom realizuje u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore i kompanijom "Bemax", kako bi taj prostor bio u potpunosti priveden namjeni i stavljen na raspolaganje građanima za razne vidove odmora i rekreacije”,
185 pregleda 12 komentar(a)
Tološka šuma, Foto: Zoran Đurić
Tološka šuma, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.10.2015. 19:55h

Iz Glavnog grada su najavili da će Tološka šuma biti uređena po najsavremenijim standardima i opremljena svim adekvatnim sadržajima.

"To podrazumijeva rekreativne terene kao u razvijenim zemljama Evrope i svijeta, a završetak radova se očekuje do kraja tekuće godine”, naveli su iz PG biroa.

Projekat rekonstrukcije i uređenja Tološke šume, kako su objasnili, realizuje se na bazi ranije potpisanog ugovora između Glavnog grada i Telekoma.

"Glavni grad planira da dio svojih obaveza utvrđenih tim ugovorom realizuje u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore i kompanijom "Bemax", kako bi taj prostor bio u potpunosti priveden namjeni i stavljen na raspolaganje građanima za razne vidove odmora i rekreacije”, tvrde iz Glavnog grada.

Iz Glavnog grada, kako su "Vijesti" pisale prije nekoliko dana, u junu prošle godine najavili su rekonstrukciju Tološke šume u saradnji sa Telekomom, ali i pored toga više od godinu nakon toga taj prostor ruiniran.

Zbog rekonstrukcije Tološke šume, prošle godine je srušen "Trim bar", a iz Glavnog grada su najavili da je umjesto kafića planirana izgradnja novog ugostiteljskog objekta.

"U toku je završna faza izrade projektne dokumentacije nakon čega će Glavni grad pristupiti potpisivanju ugovora sa navedenim partnerima i izvođenju radova na tom veoma značajnom projektu. Tološka šuma će biti uređena po najsavremenijim standardima i opremljena svim adekvatnim sadržajima", tvrde iz Pg biroa.

Iz Telekoma je "Vijestima" saopšteno da su u skladu sa svojom strategijom društvene odgovornosti obezbijedili dio finansijske podrške za projekat rekonstrukcije Tološke šume.

"Za aktivnosti realizacije projekta odgovoran je Glavni grad”, navode iz te kompanije.

Bonus video: