Glavni grad vratio aparate za vodu na ulice

Nadležni nisu odgovorili na ranija pitanja “Vijesti” kojim motivom su uopšte bili vođeni kada su se odlučili za postavljanje aparata
6031 pregleda 16 komentar(a)
Automat za vodu postavljen pored javne česme i ima čuvara, Foto: Zoran Đurić
Automat za vodu postavljen pored javne česme i ima čuvara, Foto: Zoran Đurić

Glavni grad ponovo je na više lokacija u Podgorici postavio aparate za vodu, koji sada imaju i nadzor. Pored jednog u centru, u neposrednoj blizini javne česme, juče je sjedio mladić koji je prolaznicima nudio osvježenje.

On je reporterima “Vijesti” svoju ulogu objasnio navodeći da “smo čudan narod” i da “sve uništimo”, pa je on tu da sačuva aparat.

Iz Glavnog grada nedavno su saopštili da su, u saradnji sa Durmitorskom izvorskom vodom - DIVA, “obezbijedili osvježenje za stanovnike i posjetioce” i na više lokacija u gradu postavili aparate za vodu.

Aparati su u međuvremenu povučeni, da bi se prije dva dana ponovo pojavili - ali uz nadzor.

Nadležni nisu odgovorili na ranija pitanja “Vijesti” kojim motivom su uopšte bili vođeni kada su se odlučili za postavljanje aparata.

Nisu odgovorili ni o kvalitetu postojećih javnih česmi, kojih u užem centru ima najmanje pet, ali ni, ako neke od njih nisu u dobrom stanju, zašto se nisu odlučili za njihovu rekonstrukciju.

Kako su ranije kazali da su prilikom izbora lokacija za aparate vodili računa da oni, pored ostalog, budu postavljeni tamo gdje nema dobre vode za piće, iz PG biroa nisu odgovorili ni da li to znači da voda recimo u centru grada nije dobrog kvaliteta.

“Vijestima” nije odgovoreno ni zašto, ako je to slučaj, građani nemaju i zvaničnu informaciju o tome.

Bonus video: