Glavnu ulicu u Pljevljima renoviraju skoro godinu

Asfaltiranje počelo juče. Vrijednost radova je preko milion eura
1534 pregleda 3 komentar(a)
Asfaltiranje Ulice kralja Petra I, Foto: Goran Malidžan
Asfaltiranje Ulice kralja Petra I, Foto: Goran Malidžan

Radnici preduzeća “Putevi” iz Užica počeli su juče asfaltiranje Ulice kralja Petra I u centru Pljevalja, čija je rekonstrukcija počela prije godinu.

Radovi u glavnoj ulici, vrijedni preko milion eura, počeli su u junu prošle godine i trebalo je po ugovoru da budu završeni za 100 dana.

Direktor Direkcije za razvoj i izgradnju Nenad Rubežić kazao je da je asfaltiranje odlagano zbog lošeg vremena.

“Ni sada uslovi nisu baš najpovoljniji, ali se nadam da će sunce ogrijati i nastavićemo sa asfaltiranjem. Potrebno vrijeme za asfaltiranje po mojoj procjeni je pet dana. Poslije asfaltiranja odmah pristupamo ugradnji behaton ploča i granita, popločavanju čitavog dijela glavne ulice. To bi trebalo da traje maksimum do mjesec dana i da će u tom periodu biti završeni radovi na glavnoj ulici. Rok za isporuku svjetiljki je 60 dana, i one bi trebalo da stignu za nekih 15 do 20 dana. Sve ovo radimo da bismo što prije osposobili glavnu ulicu da bi maturanti mogli šetati i da bi građani bili zadovoljni”, rekao je Rubežić.

Istakao je da su svi dosadašnji troškovi isplaćeni.

“Imamo garancije od izvođača da neće biti problema sa nabavkom behaton ploča i granita. Behaton ploče nabavlja preduzeće „Ving“, i to su iste koje već imamo ugrađene u gradu. Poslije četiri godine trajanja možemo reći da nije došlo ni do kakvih oštećenja usljed zimskih uslova, mraza, soli... Granit koji je stavljen na trgu, iznad podzemne garaže, u zimskim uslovima uopšte nema oštećenja, čak štaviše, na njemu se nalazilo klizalište”, kazao je Rubežić.

Bonus video: