Glumci širom grada dočaravaju život Kotora iz davnina

"Kotorski vremeplov" će se dešavati svake subote do 9. septembra u periodu od 9 do 11 sati
79 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 23.07.2017. 18:32h

U okviru nove manifestacije "Bokeljski vremeplov", a pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor, NVO "Che nova" iz Kotora od ove subote počela je sa realizacijom projekta pod nazivom "Kotorski vremeplov", kazala je direktorka te nevladine organizacije, Dolores Fabian.

Kako navodi, radi se o projektu koji na specifičan način podsjeća na grad u kojem se život odvijao drugačije nego sada. Nizom kratkih performansa, objašnjava, na različitim lokacijama u gradu glumci predstavljaju određene trenutke života Kotorana iz nekih davnih dana, a trenuci iz prošlosti su publici su dočarani kostimima, dijalektom, tekstovima i scenografijom.

"Subotom ujutro od 9 do 11 sati na Kotorskim pjacama i pjacetama srešćete Lovra Marinova Dobričevića, najpoznatijeg gotičkog slikara, lavandere na već opjevanoj kotorskoj pompi Karampani, apotekare koji pripremaju ljekove u jednoj od najstarijih evropskih apoteka, te okretanjem zupčnika stare kotorske ure pokrenuti cijelu priču o Kotoru," kazala je Fabian.

Kotorski vremeplov će se dešavati svake subote do 9. septembra u periodu od 9 do 11 sati.

Galerija

Bonus video: