Goste buka tjera iz Ulcinja: "Ovo je stvarno nepodnošljivo"

„Muzika se čula i u tri, pa i u četiri poslije pola noći. Uspjeli smo da zaspimo možda sat i po. To je nedopustivo“, kazao je Slovenac Borut Strumberger
161 pregleda 47 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 05.07.2015. 20:14h

Slovenac Borut Strumberger sa familijom već godinama dolazi u Ulcinj da bi uživao u prelijepim pejzažima grada, ali juče je, nakon sedam dana, naprasno prekinuo odmor i odlučio da nađe mirnije utočište.

„Ovo stvarno već nije podnošljivo“, kazao je „Vijestima“, dok mu se na licu ogledao umor neprospavane noći.

On je samo jedan, od oko pedeset gostiju hotela Dvori Balšića i Palate Venecija, koji su zbog buke sa Pristana najavili ili već napustili luksuzne apartmane u Starom gradu.

„Muzika se čula i u tri, pa i u četiri poslije pola noći. Uspjeli smo da zaspimo možda sat i po. To je nedopustivo“, kazao je on.

Vlasnik Dvora Balšića i Palate Venecija Gano Resulbegović juče je uputio pisani apel Opštini, resornim ministarstvima i inspekcijskim službama da hitno riješe problem buke sa Pristana.

„U noći između petka i subote, naši gosti bili su izloženi nesnosnoj buci sa Pristana iz objekata Holegro, Fama, H2O, Riva i Big Ben. Apelujemo da otklonite ovaj problem koji se direktno reflektuje na poslovanje i imidž ne samo naše firme, već grada u cjelini“, naveo je Resulbegović.

Naglasio je da njegovi gosti, koji dolaze iz Rusije, Poljske i Slovenije ne mogu da shvate da niko ne može ništa da uradi po tom pitanju.

„Čak su i sami zvali brojeve za žalbe, ali uzalud. Znamo da je to u ingerenciji Komunalne policije, ali ona iz nekih razloga ne funkcioniše“, tvrdi Resulbegović.

Slične probleme kao Resulbegović, imao je i izvršni direktor Mediterana Seljatin Đeljošević, koji je “Vijestima” potvrdio nezadovoljstvo gostiju zbog buke.

„Vidjećemo kako će biti noćas. Dosta gostiju najavilo je da napušta hotel“, kazao je on.

Ruskinja Elena u Palatu Veneciju stigla je u petak popodne sa porodicom, ali je prijatno iznenađenje zbog smještaja i usluge kratko trajalo.

„Već pakujemo kofere. Zbog glasne muzike sinoć imali smo stresnu noć. Došli smo da odmaramo i uživamo. Ovo nam ne treba“, kazala je ona.

Resulbegović je naveo da Holegro, odakle stiže najveća buka, nema dozvolu za rad.

“Vijestima” je ta informacija potvrđena i u Opštini.

Mehmeti: Najtiša smo primorska opština

Šef Komunalne policije Subih Mehmeti kazao je da njegova služba revnosno radi svoj posao, ali i da ne može sama da suzbije cijeli problem.

„Lično sam bio na Pristanu kada su u Holegru utihnuli muziku u 00.50h. Petnaest minuta kasnije, muziku su utišali i u Fami. Mi radimo do dva poslije ponoći, a nakon toga buka je u ingerenciji drugih službi“, kazao je on.

Dodao je i da je problem, u noći između petka i subote, pravila jedna grupa muzičara iz Albanije, koji su imali sopstveni zvučnik i pojačalo.

„Naši službenici brzo su reagovali“, kazao je Mehmeti.

Tvrdi da uprkos žalbama, glasnoća muzike ne prelazi 70 decibela.

„Dozvoljeno je 65, ali u Budvi imamo 80. Mi smo najtiša primorska opština“, tvrdi Mehmeti.

Bonus video: