Goste na slavi čekaju na rampi

Porodice dobile po dvije kartice za prolaz na rampi "Parking servisa", ali kada stižu gosti moraju da ih čekaju na rampi
63 pregleda 1 komentar(a)
Rampa kod Medicinske škole, Foto: Čitalac "Vijesti"
Rampa kod Medicinske škole, Foto: Čitalac "Vijesti"
Ažurirano: 14.12.2017. 15:31h

Grupa građana iz naselja Kruševac iza nove Medicinske škole apelovala je na gradonačelnika Slavoljuba Stijepovića da im obezbijedi normalan prilaz kućama.

Objasnili su da bi došli do imanja, moraju da koriste kartice kako bi prošli naplatnu rampu „Parking servisa”.

“Krajem 2016, parking koji koristimo za prolaz prema naselju i dio asfaltnog puta prelazi u vlasništvo 'Parking servisa'. Od tada nastaje problem, koji pokušavamo da riješimo. Dobili smo po dvije kartice za rampu, što nije rješenje”, objasnili su mještani.

Istakli su da kada su slave i praznici jedan član porodice mora da dežura na rampi, kako bi dočekivali i ispraćali goste.

Naveli su da su se u februaru obraćali gradonačelniku Stijepoviću i objasnili da korištenjem kartica ne mogu da normalno funkcionišu.

“Smatramo da u 21. vijeku ljudima ne može biti ograničeno kretanje. Obraćali smo se Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj u aprilu, tražeći da pomognu i da prilazni put naprave na postojeći makadamski od Krivog mosta i Ulice dr Ljubomira Rašovića uz ogradu Kliničkog centra do našeg naselja”, navode mještani. Od Sekretarijata, kako su objasnili, dobili su odgovor da zemljištem i putem, koji bi komunalnim opremanjem bilo moguće koristiti, subjektivno raspolaže Vlada i dato je na upravljanje JZU Klinički centar.

Iz Glavnog grada „Vijestima” je odgovoreno da je tokom 2016, završen privremeni prilaz objektima na obali Morače, pravljenjem privremena saobraćajnice do imanja.

“Prilaz je omogućen iz Ljubljanske ulice preko parkinga i privremene saobraćajnice, korišćenjem kartica 'Parking servisa', a to je za sada jedino moguće rješenje. Kada se steknu zakonski preduslovi izgradićemo saobraćajnicu sa komunalnom infrastrukturom uz KCCG, shodno planskim rješenjima”, navode iz Glavnog grada.

Mještani su apelovali da se u što kraćem roku riješi problem, ali ne povećanjem broja kartica, nego da dobiju put koji će doživotno koristiti i oni i nasljednici.

Bonus video: