Građani ljuti što preskaču rovove, ne nazire se kraj posla

Rekonstrukcija se radi od raskrsnice sa Bulevarom Josipa Broza do raskrsnice sa Ulicom Veljka Vlahovića
351 pregleda 0 komentar(a)
Cvjetna ulica, Stari aerodrom, Foto: Luka Zeković
Cvjetna ulica, Stari aerodrom, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.10.2018. 14:17h

Rekonstrukcija 730 metara Cvjetne ulice na Starom aerodromu u Podgorici, vrijedna milion eura, nije završena na vrijeme, sudeći prema stanju na terenu, izvođač radova ima još dosta posla na toj dionici.

Saobraćajnica je trebalo da bude završena prošlog mjeseca, radovi su početi u maju, mještani toga dijela Starog aerodroma su nezadovoljni zbog kašnjenja.

“Ulica je raskopana, ne možemo normalno da dođemo do svojih domova, sreća je pa je lijepo vrijeme. Ali ne mogu da shvatim kako nijesu uspjeli da završe radove u roku, jer vrijeme je bilo lijepo, nije bilo kišnih dana”, kazao je Milorad Marković.

On je kazao da su građani dugo čekali da se napokon rekonstruiše ta ulica.

“Nadam se da radovi neće trajati u nedogled, ulica je prometna, a bez trotoara je za pješake, pogotovo noću opasno”, istakla je Đina Kostić.

Naručilac posla, kako piše na tabli na gradilištu je Ministarstvo održivoga razvoja i turizma i Direkcija javnih radova, a za izvođača je na tenderu izabrana danilovgradska firma “Met&Alu Plast“.

Rekonstrukcija se radi od raskrsnice sa Bulevarom Josipa Broza do raskrsnice sa Ulicom Veljka Vlahovića.

“Rekonstrukcija Cvjetne ulice podrazumijeva izvođenje radova na polaganju hidrotehničkih, elektro i tk instalacija (vodovod, fekalna i atmosferska kanalizacija i javna rasvjeta)”, saopštili su ranije iz Uprave glavnog grada.

Kako navode, širina buduće nove saobraćajnice iznosiće sedam metara sa obostranim pješačkim trotoarima od minimum dva metra, razdvojenim od kolovoza i obostranim zelenim pojasom.

Iz Direkcije javnih radova “Vijestima” nijesu odgovorili zbog čega se kasni sa radovima i ko će da odgovora zbog toga što ulica nije na vrijeme završena.

Izvođača izabrali nakon žalbe Danilovgrađana

Danilovgradska firma “Met&Alu Plast“ izabrana je za izvođača radova početkom godine nakon što je Komisija za kontrolu postupka javnih nabavki usvojila njihovu žalbu i poništila rješenje Direkcije javnih radova od prošle godine, kojim je kao najpovoljnija izabrana ponuda firme “AM sistem”.

Direkcija je ponudu firme “Toškovići” ocijenila ispravnom i vrednovala kao drugorangiranu, ponudu firme “Tehnoput MNE” ocijenila ispravnom i kao trećerangiranu, ponuda žalioca ocijenila je kao ispravnu i vrednovala kao četvororangiranu, a ponudu firme “Inženjering put” ispravnu i kao petorangiranu.

Državna komisija je našla, međutim, da je Direkcija pobijanim rješenjem nepotpuno i nepravilno utvrdila činjenično stanje od značaja za ispravnosti ponuda firmi “AM sistem” i “Toškovići” koje nijesu dostavile garanciju ponude sa rokom važenja od 127 dana.

Bonus video: