Građani ne plaćaju utrošenu vodu: Dug preko šest miliona

“Javni izvršitelji posljednja mjera koju sprovodimo kako bismo naplatili dugovanja”
71 pregleda 12 komentar(a)
Zgrada Vodovoda na Zabjelu, Foto: Luka Zeković
Zgrada Vodovoda na Zabjelu, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 21.04.2015. 19:28h

Građani za utrošenu vodu „Vodovodu i kanalizaciji” duguju 6.081.828 eura.

Iz „Vodovoda” je saopšteno da u kontinuitetu utužuju neredovne platiše i sprovode sve mjere i radnje definisane zakonskim aktima, kako bi spriječili da zastari dug za utrošenu vodu.

„Vodovod i kanalizacija” je, kako je saopšteno, sa angažovanjem javnih izvršitelja počeo krajem aprila prošle godine. Od oko 350 podnešenih predloga za izvršenje, od čega je 297 za fizička i 54 za pravna lica, do sada je, kako su naveli iz tog preduzeća, više od polovine “realizovano, odnosno, pozitivno riješeno”.

“Javni izvršitelji su posljednja mjera koju “Vodovod” sprovodi kako bi naplatio dugovanja. Naš princip je da dužnike prvo upozorimo da će biti isključeni sa vodovodne mreže ili utuženi. Svima koji se i nakon isteka roka navedenog u dobijenoj opomeni ne budu javili nadležnoj službi „Vodovoda“, slijedi isključenje sa vodovodne mreže ili utuženje“, saopšteno je iz „Vodovoda“. Iz tog preduzeća su naveli da je svim korisnicima usluga koji nijesu platili račune za utrošenu vodu omogućeno da te obaveze izmire u ratama, potpisivanjem odgovarajućeg sporazuma o reprogramu duga uz obavezu plaćanja računa za tekući mjesec

Bonus video: