Građani nemaju mira zbog žurki u školi: Od Iglesijasa do Seke

Direktor Veselin Pićurić tvrdi da je nivo buke niži od dozvoljenog i ističe da je đacima ljepše uz omiljene hitove
138 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.09.2012. 15:49h

Muzika u Srednjoj elektroškoli "Vaso Aligrudić", koju puštaju učenici prije i poslije nastave, ponekad i između časova, smeta stanarima okolnih zgrada.

Građani se žale da "žurka" u školi počinje u osam ujutro, a završava se oko jedan poslijepodne.

Učenici nisu probirljivi što se tiče žanra, jer “svira sve, od Enrikea Iglesijasa do Seke Aleksić".

Mia Kecojević tvrdi da se glasna muzika ponavlja iz godine u godinu, ali smatra da su đaci i uprava škole ovaj put prevršili svaku mjeru.

Ona je istakla da se nekolikio puta žalila direktoru Veselinu Pićuriću, ali da on nije reagovao.

"U mom stanu odjekuje, jer je okrenut prema školi. Imam 23 godine i smeta mi, jer ne samo da me probudi, već ponekad i streknem. Žalila sam se direktoru, policiji, komunalnoj... čak sam išla i svađala se sa tom djecom, ali uzalud, samo bi se prve dvije pjesme smanjile, a onda sve po starom", kazala je Kecojević “Vijestima”.

Ona tvrdi da muziku ne puštaju samo učenici, već da je ponekad "navidaju" i radnici.

Muziku ne puštaju samo učenici, već je ponekad "navidaju" i radnici

"Jedva čekam vikend kako bih se bar malo naspavala, ali pored toga što se upale kosilice koje su nevejrovatno bučne, čistačice takođe navidaju muziku u školi”, kazala je Kecojević

"Ljepše da im odmor prolazi uz muziku"

Pićurić, međutim, tvrdi da je nivo buke koju proizvodi razglas mnogo manji od zakonom propisanog i da su, zbog korektnog odnosa prema komšijama, smanjili muziku na spoljašnjim zvučnicima.

"Morate imati na umu da u školskom dvorištu borave mladi ljudi i da je ljepše da im odmor prolazi uz taktove njima omiljenih melodija uz koje oni jednostavno uživaju", rekao je Pićurović.

On je istakao da je samo šest učenika odgovorno za školski razglas, koji je uveden prije pet godina, i da se muzika pušta samo za vrijeme pauza radnim danima.

Kecojević, međutim, tvrdi da je direktor, sa još 50 gostiju, roštiljao lani u školskom dvorištu, uz glasnu muziku

Veselin-Beli Pićurić (lijevo)

Pićurić je pojasnio da su profesori krečili učionice, a nakon toga - ručali.

„Beli je kralj”

Reporteri “Vijesti” su se uvjerili da u Elektroškoli postoji neobično opušten i prijateljski odnos između učenika i direktora, u kojem mnogi đaci vide - kralja.. Iako je nastava bila u toku , veliki broj učenika sjedio je na klupama ispred ulaza.

Kada je u toku pauze Pićurić, ili Beli kako ga zovu đaci, izašao iz škole, čuli su se oduševljeni "kakav kralj, najjači direktor, car”...

"To je najbolji direktor koji postoji", rekao je jedan od učenika. Drugi je pitao direktora da odsustvuje sa nastave, a Beli je kao iz topa odgovorio: "Ada čuš, što ne bi moglo".

Galerija

Bonus video: