Građani tvrde da ne mogu da zakažu pregled u Domu zdravlja Podgorica

Kol centar Doma zdravlja ove godine je proglašen za najbolju organizacionu cjelinu te ustanove
230 pregleda 17 komentar(a)
Nebojša Kavarić, Foto: Arhiva Vijesti
Nebojša Kavarić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.12.2016. 20:54h

Nekoliko sugrađana, požalilo se "Vijestima" da nijesu mogli da zakažu pregled ili provjere kada radi izabrani doktor preko kol centra 19816, Doma zdravlja.

"Nijesam mogao da dobijem kol centar, pokazivalo mi je zauzeće uglavnom, a kada je telefon zvonio, nijesu mi se javljali. Morao sam da pođem do Doma zdravlja gdje ordinira moj doktor da bih provjerio kada radi i zakazao pregled za dijete koje je prehlađeno", kazao je jedan sugrađanin.

On je istakao da je Dom zdravlja gdje ordinira porodični izabrani doktor na drugom kraju grada u odnosu na mjesto stanovanja.

"Zbog toga sam dosta vremena proveo dok sam stigao do Doma zdravlja i provjerio kada radi doktor”, kazao je sugrađanin.

Direktor Doma zdravlja dr Nebojša Kavarić nije konkretno odgovorio zbog čega sugrađani ne mogu da dobiju informaciju preko kol centra.

Kavarić je kazao da operateri kol centra prime tri hiljade poziva građana dnevno.

On je rekao da građani masovno koriste i nedavno uvedenu novu uslugu Doma zdravlja za zakazivanje pregleda i dobijanja informacije o radu izabranih doktora na viber broj 067 300 - 931.

"Na viberu imamo dnevno preko 800 poruka građana. Ono što nas je pozitivno iznenadilo je da viber koriste sve generacije građana", kazao je Kavarić.

Objasnio je da je u kol centru zaposleno šest operatera, kao i da taj servis uglavnom koriste stariji građani.

Kavarić je istakao da rade na poboljšanju usluga, a da u cilju toga razmišljaju da naredne godine na linijama kol centra građanima bude dostupan i doktor.

"Koji bi građanima davao savjete, upućivao ih šta da rade. Inače, kol centar je zamišljen tako da bude i jedna spona sa građanima, gdje mogu da pored zakazivanja pregleda i dobijanja informacije u kojoj smjeni radi izabrani doktor, mogu da dobiju i korisne savjete", istakao je Kavarić.

On je najavio da imaju namjeru da pokrenu i portal, preko kojeg bi građani mogli da elektronski zakazuju preglede.

Kol centar Doma zdravlja ove godine je proglašen za najbolju organizacionu cjelinu te ustanove.

Bonus video: