Građanska inicijativa "Za nas" počinje sa protestima: Kreću iz Bijelog Polja

Patricija Pobrić iz GI „Za nas“, ocijenila je da se crnogorsko društvo, pored socio-ekonomske i političke krize, nalazi i u „velikoj moralnoj krizi“
79 pregleda 4 komentar(a)
Patricia Pobrić, Demir Hodžić, Dragan Sošić, Foto: Prcentar.me
Patricia Pobrić, Demir Hodžić, Dragan Sošić, Foto: Prcentar.me
Ažurirano: 23.03.2017. 16:09h

Građanska inicijativa (GI) "Za nas“, sa srodnim organizacijama, počeće seriju protesta širom Crne Gore, od kojih će prvi biti održan u Bijelom Polju u subotu, najavljeno sa pres konferencije te organizacije.

Članovi GI „Za nas“ već 74. dan protestuju ispred Skupštine Crne Gore, nezadovoljni situacijom u državi, pojašnjavajući da ih je na organizaciju protesta podstakao odnos nadležnih prema majkama korisnicama naknada sa troje i više djece.

Predstavnik GI „Za nas“, Demir Hodžić, najavio je da će ta organizacija početi seriju protesnih šetnji širom Crne Gore, i organizovati javne tribine sa građanima i akademskom zajednicom.

"Crnogorsko proljeće je počelo. Sve bujice i potoci slobode treba da se sliju u jednu veliku rijeku slobode koja će da sruši 30 godina staru branu, koja nas odvaja od slobode. Zbog novih generacija, imamo obavezu da je srušimo“, poručio je Hodžić u PR Centru.

On je kazao da Crna Gora ne smije da dozvoli da izgubi više nijednog mladog, školovanog građanina.

„Daćemo sve, i zadnji atom snage da se izborimo za bolju Crnu Goru svih nas, za naše majke, za našu djecu, za našu budućnost, za nas“, rekao je Hodžić.

Prema njegovim riječima, GI „Za nas“ ostaje posvećena udruživanju svih opozicionih političkih, ali i građanskih organizacija koje žele da se „aktivno bore“ za promjenu sistema.

„Prepoznajemo raznorodnost opozicionih stranaka, čiji partijski programi limitiraju mogućnost zajedničkog djelovanja. Ipak, ostavljamo otvorena vrata da u svakom trenutku pomognemo kao medijatori, ali i partneri za minimum saglasja oko planova aktivnog djelovanja“, kazao je Hodžić.

Član GI „Za nas“, Dragan Sošić, istakao je da „katastrofalna“ socio-ekonomska situacija u Crnoj Gori zahtijeva da građani reaguju i najavio da će prva protesna šetnja biti organizovana u Bijelom Polju.

„Najavljujem protesnu šetnju u Bijelom Polju, u subotu, u 12 sati ispred zgrade Opštine. To je početak naše borbe za dalju demokratizaciju crnogorskog društva“, poručio je Sošić.

Patricija Pobrić iz GI „Za nas“, ocijenila je da se crnogorsko društvo, pored socio-ekonomske i političke krize, nalazi i u „velikoj moralnoj krizi“.

„Ova vlast nastavlja sa strategijom „zavadi pa vladaj“, nastavlja sa nasiljem nad svojim građanima, sa nepoštovanjem Ustava, nastavlja sa dizanjem tenzija kroz medije, kroz obrazovni sistem“, poručila je Pobrić.

Ona je pozvala građane, nevladine organizacije i opozicione partije da zajedno djeluju, da bi se, kako je objasnila, riješio problem majki korisnica naknada sa troje i više djece, koje danima protestuju ispred Skupštine Crne Gore.

„Predlažemo da sa svih strana napadnemo kriznu situaciju, kroz partije, građanske grupe, kroz civilni sektor i svak neka djeluje na svoj način“, zaključila je Pobrić.

Bonus video: