Građevinski inspektori na Adi krenuli po spisku

Od prošle sedmice, kada je najavljen dolazak inspektora, od oko 170 vlasnika, ugovor je obnovilo njih četrdesetak
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2014. 19:51h

Inspektori zaštite prostora, počeli su juče akciju uklanjanja objekata na obalama Bojane, čiji vlasnici još nijesu zaključili ugovor sa Javnim preduzećem za upravljanje morskim dobrom za prošlu godinu.

Kako saznajemo, inspektori obilaze kućice i vikendice koje su evidentirali njihove kolege iz “Morskog dobra” sa jasnom namjerom da vlasnike upozore da će im, ukoliko ne izmire dugovanja za korišćenje državnog zemljišta, objekti biti uklonjeni.

Od oko 430 vlasnika, njih 170 nije zaključilo imperativne ugovore sa “Morskim dobrom”. U međuvremenu, oko 40 vlasnika ispunilo je tu obavezu.

“U evidentiranim objektima u kojima ne zateknemo nikog, ostavljamo pozive vlasnicima da se jave našoj inspekciji. Ukoliko se ne jave, slijede im rješenja o uklanjanju objekata. Ako ih oni ne uklone u roku, to ćemo uraditi mi, ali na njihov trošak”, kazao je “Vijestima” jedan od inspektora. Tamo gdje zateknu vlasnike koji nijesu zaključili ugovore, inspektori na licu mjesta prave zapisnik o inspekcijskom nadzoru.

Prema cjenovniku, vlasnici objekata do 30 metara kvadratnih plaćaju 10 eura po kvadratu i to u “Morskom dobru” računaju kao ustupak ribarima koji na obalama Bojane imaju kućice za svoje potrebe. Za objekte od 30 m2 do 60m2, treba izdvojiti 15 eura po kvadratu, od 60 m2 do 100m2 25 a preko 100 m2 35 eura. Za kvadrat terase vlasnici plaćaju četiri eura po kvadratu, a za kvadrat dvorišta, jedan euro. Svi objekti na obalama Bojane, računajući i ekskluzivne restorane, privremenog su karaktera.

Bonus video: