Gradiće internat za UDG

“Planirana je izgradnja dvije zgrade u zoni Čelebic Donja Gorica, u neposrednoj blizini Univerziteta Donja Gorica (UDG). Pretežno će biti namijenjeni za studente Univerziteta, kao i za đake međunarodne osnovne i srednje škole koja se takođe nalazi u neposrednoj blizini”
510 pregleda 6 komentar(a)
UDG, Univerzitet Donja Gorica, Foto: Boris Pejović
UDG, Univerzitet Donja Gorica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 14.08.2015. 05:46h

Preduzeće „Čelebić” planira da gradi studentski internat u Donjoj Gorici, za akademce UDG univerziteta i đake međunarodne osnovne i srednje škole.

Iz te kompanije “Vijestima” je odgovoreno da početak i završetak radova još nije definisan.

Objasnili su da to zavisi od “obezbjeđenja finansijskih sredstava”.

“Planirana je izgradnja dvije zgrade u zoni Čelebic Donja Gorica, u neposrednoj blizini Univerziteta Donja Gorica (UDG). Pretežno će biti namijenjeni za studente Univerziteta, kao i za đake međunarodne osnovne i srednje škole koja se takođe nalazi u neposrednoj blizini”, saopšteno je iz te kompanije.

Istakli su da čim budu imali precizirane rokove, da će informisati javnost.

Za dvije zgrade, kako su saopštili, u toku je izrada projekta.

“Svaka zgrada imaće 90 dvokrevetnih soba i tri trokrevetne. U okviru internata nalaziće se sobe za spavanje (pretežno dvokrevetne), dnevni boravak, prostorije za ishranu, vešeraj, recepcija, tehničke prostorije, liftovi i drugi neophodni sadržaji”, piše u saopštenju.

Vrijednost investicije za internat u Donjoj Gorici, objasnili su još nije definisana, jer je izrada projekta u toku i konačnu računicu će imati tek po završetku projektovanja.

“Internat bi trebalo da dopuni zonu koju razvijamo u Donjoj Gorici, gdje smo već izgradili Univerzitet, međunarodnu osnovnu i srednju školu QSI”, piše u saopštenju.

Navodi se da u Donjoj Gorici postoji i rekreativna zona sa tri teniska terena, fudbalskim i multifunkcionalnim terenom i restoranom.

“U toku je izgradnja zatvorenog bazena, odnosno wellness centra uz prateće sadržaje koji će sa svim navedenim sadržajima predstavljati jedinstvenu cjelinu u regionu”, piše u saopštenju.

Univerzitet u Donjoj Gorci su osnovali 2008. godine premijer Milo Đukanović, vlasnik preduzeća "Čelebić" Tomislav Čelebić i bivši profesori Univerziteta Crne Gore Veselin Vukotić i Dragan Vukčević.

Univerzitet je dvije godine čekao na dozvolu za rad.

Bonus video: