Gradiće vrtiće u Bloku šest i Pljevljima tokom 2019.

“U prethodne dvije i po godine otvoreno je oko 1.500 mjesta u vrtićima širom Crne Gore. Vrtić u Tuzima se gradi, za naredni period planirana je i gradnja i drugih. U Podgorici u City kvartu, na Tuškom putu, Zlatici i Starom aerodromu, ali i u Beranama, Bijelom Polju, Baru, Ulcinju i Plavu”, rekla je portparolka Ministarstva prosvjete Milica Lekić
450 pregleda 1 komentar(a)
Za djecu još 1.500 mjesta u vrtićima, Foto: Ministarstvo prosvjete
Za djecu još 1.500 mjesta u vrtićima, Foto: Ministarstvo prosvjete

Ove godine biće započeta izgradnja vrtića u Bloku šest u Podgorici i u Pljevljima, a da je u toku izbor izvođača za predškolske ustanove u Rožajama i Herceg Novom.

“U prethodne dvije i po godine otvoreno je oko 1.500 mjesta u vrtićima širom Crne Gore. Vrtić u Tuzima se gradi, za naredni period planirana je i gradnja i drugih. U Podgorici u City kvartu, na Tuškom putu, Zlatici i Starom aerodromu, ali i u Beranama, Bijelom Polju, Baru, Ulcinju i Plavu”, rekla je portparolka Ministarstva prosvjete Milica Lekić.

Kako je navela, planirana je rekonstrukcija vrtića u Kotoru i dva u Podgorici, kao i da traže prostore u vlasništvu drugih subjekata, a koji bi se mogli adaptirati i pretvoriti u predškolske ustanove.

“Postoji mogućnost da predškolska ustanova ‘Đina Vrbica’ dobije još jedan prostor na adaptaciju, a ‘Ljubica Popović’ ga je već dobila od Ministarstva odbrane”, istakla je Lekić.

Direktor JPU “Đina Vrbica” Vuk Stanišić kazao je da su u prethodnom periodu ulagali u vrtiće kod “Gintaša”, u Maslinama, Zeti, na Koniku.

“Prioriteti su nam vrtići na Zabjelu ‘Leptirić’ i ‘Poletarac’. I dalje tragamo za novim postojećim prostorima u javnom vlasništvu, koje bismo adaptirali i pretvorili vrtiće, a na tragu smo i još jednog novog rješenja na Zabjelu”, kazao je Stanišić.

Direktorica Javne predškolske ustanove “Ljubica Popović” Slavica Luburić rekla je da su adaptirali svoje već postojeće kapacitete i u okviru njih otvorili 12 novih vaspitnih grupa.

Bonus video: