Gradonačelnik Istanbula primio u posjetu delegaciju sa školskog broda "Jadran"

"Tokom razgovora sa predstavnicima Turske ratne mormarice, crnogorska strana je prezentovala potrebe za remontnim kapacitetima, obrazovanjem i obukom kadra, dok je turska strana ponudila kapacitete u navedenim oblastima", kaže se u saopštenju
659 pregleda 3 komentar(a)
Posjeta mornaričkoj akademiji "Deniz Harp Okulu", Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Posjeta mornaričkoj akademiji "Deniz Harp Okulu", Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Tokom posjete školskog broda Jadran Istanbulu, predstavnici Mornarice Vojske Crne Gore (VCG) obavili su niz radnih i protokolarnih aktivnosti, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Crnogorska delegacija imala je bilateralne razgovore sa predstavnicima Turske ratne mornarice, posjetila je brodogradilište “Istanbul” i mornaričku akademiju “Deniz Harp Okulu”.

Gradonačelnik Istanbula, Ekrem Imamoglu, primio je u posjetu delegaciju sa školskog broda "Jadran", na čelu sa komandantom broda, kapetanom korvete Zoraom Ivanovskim.

"Tokom razgovora sa predstavnicima Turske ratne mormarice, crnogorska strana je prezentovala potrebe za remontnim kapacitetima, obrazovanjem i obukom kadra, dok je turska strana ponudila kapacitete u navedenim oblastima", kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, bilo je riječi i o rješavanju statusa brodova Mornarice VCG, P33 i P34.

Crnogorska delegacija, na čelu sa komandantom Veskom Tomanovićem, tokom posjete brodogradilištu Turske mornarice "Istanbul" obišla je brodograđevne i remontne kapacitete i patrolni brod klase Tuzla, koji se nalazio na suvom doku.

Tom prilikom, razmatrana je mogućnost saradnje mornarica dvije zemlje u oblasti remonta i održavanja.

Sa dekanom mornaričke akademije "Deniz Harp Okulu", Jalčinom Pajalom, razgovarano je o mogućnostima obrazovanja crnogorskih kadeta na toj akademiji.

"U večernjim satima na brodu "Jadran" održan je i prijem, kojem je prisustvovala većina zvaničnika sa kojima su u toku dana održani sastanci", dodaje se u saopštenju.

Bonus video: