Gradska preduzeća imaju sajtove, ali ih rijetko ažuriraju

zvršni direktor “Sportskih objekata” Vojislav Marković kazao je da se trude da njihov sajt pgsport.me redovno ažuriraju, iako nemaju puno stručnjaka koji bi se time bavili
51 pregleda 0 komentar(a)
sajtovi javnih preduzeća Podgorica, Foto: Vijesti online
sajtovi javnih preduzeća Podgorica, Foto: Vijesti online
Ažurirano: 21.04.2015. 19:21h

Preduzeća, čiji je osnivač Glavni grad, uglavnom imaju svoje sajtove gdje objavljuju novosti i ostale podatke, ali samo rijetki od njih to čine redovno.

Na većini sajtova fali informacija iz tekuće godine, a pojedini su posljednji put ažurirani prije dvije godine. Sajt Agencije za stanovanje je jedan od onih na kome građani ne mogu naći novije podatke, ali će se to, kako je kazao izvršni direktor Agencije Vladimir Tomović, uskoro promijeniti.

Tomović je najavio da će njihov novi, moderniji sajt početi sa radom u narednih petnaestak dana.

“Sajt će se dnevno ažurirati. To neće skupo koštati, imamo i mi dobru osnovu da to radimo. To nas neće koštati preko 50 eura mjesečno”, kazao je Tomović, dodajući da sajtom koji su do sada imali nijesu bili zadovoljni.

Građani koje je zanimalo gdje će “Putevi” izvoditi radove su, ukoliko nijesu ulazili na sajt Glavnog grada, bili uskraćeni za te informacije, ali s obzirom da su u tom Društvu uvidjeli koliko je važno imati svoj sajt, to će uskoro i učiniti.

Vršilac dužnosti izvršnog direktora Violeta Klikovac je kazala da rade na tome i da će sajt uskoro zaživjeti.

“Sajt nijesmo imali zbog dobro poznate situacije u “Putevima”... Sve naše aktivnosti su okačene na sajtu Glavnog grada”, istakla je Klikovac.

Izvršni direktor “Sportskih objekata” Vojislav Marković kazao je da se trude da njihov sajt pgsport.me redovno ažuriraju, iako nemaju puno stručnjaka koji bi se time bavili.

Portparolka “Čistoće” Senada Mulešković istakla je da sajt ažuriraju ona i IT administrator, zavisno od procjene i da li ima novosti.

“Ljudima je najvažnije da na sajtu postoje kontakt podaci, da bi mogli da nas pozovu”, kazala je Mulešković.

Na sajtu “Komunalnih usluga” se ne može naći novost iz 2015. godine, a slično je i na sajtovima “Dječjeg saveza”, “Deponije”... Svoje sajtove redovno ažuriraju “Tržnice i pijace”, Ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci, Narodna biblioteka “Radosav Ljumović”, Gradsko pozorište...

Bonus video: