Granicu prešlo 44 hiljade ljudi

Cungu je ocijenio je da je manifestacija “Svi za turizam” ispunila očekivanja i da su promajski praznici u Ulcinju na najbolji način otvorili sezonu
59 pregleda 0 komentar(a)
Cungu Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Cungu Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 05.05.2017. 20:05h

Gradonačelnik Ulcinja Nazif Cungu saopštio je juče da je oko 44.000 ljudi prešlo preko graničnog prelaza Sukobin tokom prvomajskih praznika.

Precizirao je da je od 27. aprila do 1. maja evidentirano 10.459 automobila i 382 autobusa.

“Kada su u pitanju turisti, to je rast od čak 65,14 odsto, dok je broj automobila na prelazu bio veći za 39,47 odsto”, rekao je Cungu na konferenciji za medije.

On je ocijenio je da je manifestacija “Svi za turizam” ispunila očekivanja i da su promajski praznici u Ulcinju na najbolji način otvorili sezonu.

“Svjedoci smo zvaničnog otvaranja turističke sezone, dolasku jednog velikog broja gostiju i oživljavanju atmosfere u gradu preko raznih manifestacija, sajmova i muzike”.

Pozvavši se na podatke Turističke organizacije, Cungu je rekao da su gosti bili uglavnom iz zemalja regiona.

“Možemo konstatovati da su gosti bili uglavnom mladi ljudi, šta nas uvjerava da je atmosfera u gradu premašila sva očekivanja. Nijesu zabilježeni incidenti, ili neki drugi slučajevi koji bi poremetili cijelu atmosferu”.

Cungu je rekao da je neophodno cijeniti napore koje su uložili Komunalne djelatnosti, komunalna policija, saobraćajna i granična policija i drugi koji su “bili na najvišem nivou organizacije”.

“Koristim priliku da pozovem investitore da poštuju zakonske obaveze i da završe radove kako bismo što spremniji dočekali početak turističke sezone”.

Cungu se zahvalio Turističkoj organizaciji, hotelima Otrant, Albatros, Riva i Cruiser, Ulcinjskoj rivijeri, Kopakabani, Primaveri i svim drugim, restoranima i preduzećima koji su svojim programima upotpunili turtističku ponudu grada tokom praznika.

“Uvjereni smo da je i Turistička organizacija uradila svoj dio posla na visokom nivou... To potvrđuje i veliki broj gostiju iz zemalja regiona na kojima je Turistička organizacija prezentovala ponudu Ulcinja”. Podsjetićemo da je TO Ulcinj učestvovala na sajmovima u Prištini, Beogradu, Skoplju, Sarajevu i drugim gradovima”.

Bonus video: