Grbović: Nikšić sa najviše investicionih projekata u Crnoj Gori

Na koktelu je prikazan film o tome što je lokalna uprava uradila u opštini Nikšić u prethodnom četvorogodišnje periodu
19 komentar(a)
koktel, Opština Nikšić, Veselin Grbović, Foto: Svetlana Mandić
koktel, Opština Nikšić, Veselin Grbović, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 29.12.2016. 19:59h

Novogodišnji koktel koji organizuju predsjednici Opštine i SO Nikšić, Veselin Grbović i Sonja Nikčević, prilika je da se sumiraju rezultati lokalne uprave u ovoj i najave investicije za narednu godinu. Prema riječima Grbovića finansije su stabilizovane, redovno se izmiruju obaveze prema radnicima, državi i dobavljačima, pa godinu završavaju bez kratkoročnih obaveza.

„Trudili smo se da troškove srežemo na minimum i to je dalo rezultate“, kazao je Grbović.

Investicioni objekti koji su završeni u ovoj godini, a koje je, kako je kazao Grbović, potrebno pomenuti su bazen, Tehnopolis, zgrada za raseljena lica, putevi, vodovodi, a veliki dio posla je realizovan, prema njegovim riječima, zahvaljujući investitorima i prijateljima iz zemlje i inostranstva.

„To je omogućilo da imamo možda i najviše investicionih projekata koji su rađeni u Crnoj Gori. Nadam se da ćemo tako nastaviti i u sledećoj godini, jer već po nekim našim planovima, planirano je da se radi blizu 40 većih i manjih projekata“, kazao je Grbović.

Ti projekti se, prije svega, odnose na završetak rekonstrukcije gradskog Trga, početak radova na Domu revolucije, izgradnja Doma za stare, završetak zgrade za penzionere i gradnju nove zgrade za njih, kao i za zdravstvene radnike.

„Raduje nas i popravljanje stanja u nikšićkoj privredi i praktično su sve firme stale na noge i već daju rezultate, a sve je to značajno zbog novih radnih mjesta i zapošljavanja“, kazao je Grbović i pohvalio rad Željezare, Boksita, hotela „Onogošt“, Metalca, Monteživa, „Javorka“, mljekare „Nike“ koja treba da počne sa radom.

Kulturna aktivnost je u godini na izmaku, kako je kazao Grbović, bila više nego uspješna, a festivali poput Lake, Bedem i Gitar festa su postali brend Nikšića, Zahvaljujući Programu podrške razvoju kulture u Nikšiću, koji realizuje Ministarstvo kulture, kao i angažmanu lokalnih institucija, u toku 2016.godine realizovano je oko 300 manifestacija. Nije zaboravio ni da pomene uspjehe sportista, kao i dobru saradnju sa nevladinim sektorom.

Na kraju je prikazan film o tome što je lokalna uprava uradila u opštini Nikšić u prethodnom četvorogodišnje periodu.

„Nadam se da će tako biti i u sledećoj godini, ako uspijemo da završimo uspješno ove izbore u martu, a nadam se da hoćemo“, poručio je Grbović i čestitao svima predstojeće praznike uz želju da se u istom sastavu vide i na novogodišnjem koktelu naredne godine.

Bonus video: