Green Home organizuje proslavu Dana drimskog sliva

Istog dana, 17. maja, Dan Drimskog sliva će biti organizovan u pomenutim državama pod motom “Zajednička akcija za održivu budućnost”
54 pregleda 0 komentar(a)
Ada Bojana, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ada Bojana, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 16.05.2014. 12:07h

U okviru inicijative Sekretarijata Drim Core grupe za uspostavljajnje i obilježavanje Dana drimskog sliva, kao zajedničkog vodenog resursa Makedonije, Kosova, Albanije i Crne Gore, koju je finansijski podržao GIZ, Njemačka međunarodna saradnja, NVO Green Home će organizovati proslavu Dana drimskog sliva na Adi Bojani, pored restorana Barbana, 17. maja ove godine.

Obilježavanje Dana Drimskog sliva ima za cilj da poveća razumijevanje vrijednosti ovog prirodnog resursa za ljude i ekosisteme.

Istog dana, 17. maja, Dan Drimskog sliva će biti organizovan u pomenutim državama pod motom “Zajednička akcija za održivu budućnost”.

Dan Drimskog sliva će imati edukativni kartakter, gdje će publika i učesnici imati priliku da se upoznaju sa problemima vodenih resursa, klimatskih promjena i problema zaštite životne sredine kroz edukativne materijale i radionice.

Jedna od aktivnosti će biti sajam lokalnih proizvoda gdje će zainteresovani imati priliku da kupe brojne proizvode karakteristične za ovaj kraj kao što su masline, med, vino, suveniri, I slično. Biće organizovana i izložba dječijih radova na temu „Rijeka i čovjek“, zatim, radionice za djecu uzrasta od 8 do 15 godina, o značaju rijeke Drim, njenoj održivosti, ekološkim problemima i uticaju klimatskih promjena na vodene ekosisiteme.

Bonus video: