Grom usmrtio četiri krave u Ozrinićima

"... Stradale su četiri krave, dvije su bile steone, tako da je šteta velika. Grom nam je maltene prepolovio stado“, kazao je Janjušević
143 pregleda 4 komentar(a)
krave, grom, Foto: Privatna arhiva
krave, grom, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.06.2017. 15:16h

Milisavu Janjuševiću iz nikšićkog naselja Ozrinići od udara groma stradale su četiri krave.

„Pet minuta prije grmljavine supruga i ja smo namirivali stoku. Počela je jaka kiša, da grmi i sijeva i čuli smo da je grom udario u štalu. Stradale su četiri krave, dvije su bile steone, tako da je šteta velika. Grom nam je maltene prepolovio stado“, kazao je Janjušević.

Već 15 godina ima mini farmu od koje izdržava petočlanu porodicu. Veterinarski inspektor je, kako je kazao Janjušević, utvrdio da su krave stradale od udara groma, a njemu ne preostaje ništa drugo nego da od resornog ministarstva zatraži pomoć za nadoknadu štete.

U istom naselju je porodici Nikolić, kako se pretpostavlja, od udara groma izgorjela unutrašnjost garaže, a samo brzom intervencijom vatrogasaca spriječena je veća šteta. Policija je napravila uviđaj.

Prošle sedmice braći Čedomiru i Mirku Baletiću, iz sela Smrduša, 28 kilometara od Nikšića, grom je usmrtio dvije krave, dva bika i jednog jarca.

Bonus video: