Gumuš tuguje i gladuje jer su joj odveli Zlaju

Godinama unazad, dva psa živjela su u naselju, mještani su ih mazili i pazili, da bi Zlaja nestao prije desetak dana
8 komentar(a)
Gumuš i Zlajo, Foto: Privatna arhiva
Gumuš i Zlajo, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 15.04.2014. 17:30h

Gotovo da nema čovjeka koji živi u naselju oko MUP-a u Zagoriču da nije čuo za Zlaju i Gumuš, a mnogi ovih dana i tuguju zbog njihovog rastanka.

Godinama unazad, dva psa živjela su u naselju, mještani su ih mazili i pazili, da bi Zlaja nestao prije desetak dana.

Mještani tvrde da je nasilno odveden, optužuju zaposlenog u MUP-u Radovana Miličkovića da je to učinio, najavljuju da će ga čak i tužiti zbog toga i da Gumuš pati i neće ni da jede od kada je Zlaja nestao. Penzioner Nikola Nino Vučetić kazao je da je Miličković prošlog četvrtka u predveče uhvatio Zlaju, nakon što ga je dugo jurio, a potom poveo u nepoznatom pravcu.

U TOKU JE POTPISIVANJE PETICIJE VRATIMO ZLAJA

On je “Vijestima” ispričao da je telefonom pozvao Miličkovića i zamolio ga da vrati psa kojeg je, tvrdi, svakodnevno obilazio i hranio, ali da je on to odbio.

“U međuvremenu sam saznao za šta sve služe psi bez vlasnika (za trening pitbulova), mada se duboko nadam da sa Zlajom to nije slučaj", kazao je Vučetić, istakavši da će podnijeti krivičnu prijavu protiv Miličkovića.

Mnogi stanari iz zgrada preko puta MUP-a pogođeni su Zlajinim nestankom i žele da se od vrati kod Gumuš. Tvrde da su pse vakcinisali, kupali i igrali se sa njima.

Studentkinja Ivona kazala je da je cijele prošle godine vodila brigu o psima i da ih i sada ponekad obiđe i donese hranu, iako više i ne živi u Podgorici.

"Vijest o Zlajinom odlasku me je veoma pogodila, pa se nadam da će se on vratiti", rekla je. Ona je ispričala da je Zlaja prije dolaska u to naselje bio žrtva nasilja i da ne bi sam otišao, jer su ga “pazili i mazili". I prodavačica iz obližnjeg marketa Olja želi da Zlaja i Gumuš ponovo budu zajedno, a čovjek iz komšiluka kratko je kazao: “Nadam se da će ljubav ovoga puta pobijediti".

Miličković prijeti, ali ne želi da priča da li je i zašto odveo Zlaju

Reporteri „Vijesti” vidjeli su juče Miličkovića kod glavne kapije MUP-a u Zagoriču, ali on nije želio da odgovori da li je, gdje i zašto poveo Zlaju. Umjesto toga, osuo je paljbu po penzioneru koji je bio sa reporterima “Vijesti”, nazvavši ga “matorom džukelom” i zaprijetivši: “Platićeš mi...”.

Sagovornik “Vijesti” samo je slegnuo ramenima, krakto kazavši da taj postupak govori o njegovom vaspitanju.

Bonus video: